A Google törölte a MetaMaskot a bővítmények listájáról

-

A Google váratlanul eltávolította a MetaMaskot a bővítmények közül – mindenféle magyarázat nélkül. A Dapp böngészőkiterjesztést mind az Android, mind a Chrome piacterén elérhetetlenné tették, azt azonban nem jelezték, hogy miért, és hogy meddig.

A MetaMask egy tegnapi Twitter-bejelentésben reagált az eseményekre:

„PSA: A Chrome törölte webáruházából a MetaMaskot. Nem tudjuk, hogy miért történt mindez, azonban amint többet megtudunk, mindenkit értesítünk. Minden más böngésző érintetlen.”

Rossz hír az Ethereum használók számára

A MetaMask jelenleg vitathatatlanul fontos szerepet játszik az Ethereum világában, mivel felületet biztosít a hagyományos webböngészők, és a decentralizált hálózatok között. A MetaMask használatával a felhasználók böngészőjükön keresztül könnyen elérhetik a decentralizált Ethereum alkalmazásokat (Dapps), anélkül, hogy egy teljes blokklánccsomópontot futtatnának.

Amíg az Ethereum és más decentralizált keretrendszerek széles körű adoptációja megtörténik, az ilyen felületek továbbra is az Ethereum egyik legfontosabb részét képezik.

A hirtelen és indokolatlan törlés még nehezebbé teszi a chrome-felhasználók számára, hogy elérjék az Ethereum Dappsot, amely negatív hatással lehet az Ethereum adoptációjára.

Egyelőre a többi ismert böngésző továbbra is futtatja a MetaMaskot, beleértve a Mozilla Firefoxot, az Operát és a Brave-t. Az alkalmazás a Twitteren kifejtette, hogy óvatos optimizmussal viszonyulnak a szituáció gyors megoldásához, és értesítették a MetaMask felhasználóit, hogy a szolgáltatás továbbra is zökkenőmentesen működik tovább.

Hogy ez meddig folytatódik, azt még nem jelezték, de a MetaMask reményei szerint el tudják majd érni a Google- t, és gyorsan megoldhatják a problémát.

Eközben a MetaMask fehlasználói a Twitteren nemtetszésüknek adtak hangot, és elkezdtek spekulációkat szőni a szituációval kapcsolatban.

Sokak szerint az eltávolítás csak egy egyszerű tévedés, amelyet egy kulcsszó funkció hibája okozott.

Mások feldühödtek a Google ellen. Néhányaknál betelt a pohár, és úgy döntötek, hogy a Chrome-ról olyan más böngészőre állnak át, mint mondjuk a Brave.

Mindezek közepette mind a MetaMask, mind pedig az Augur kiemelte, hogy különböző csalók már most megpróbálták kihasználni a káoszt, és adathalász alkalmazásokat töltöttek fel az Android áruházába.

Eddig senki sem tudja pontosan megmondani, mi a probléma, hacsak a MetaMask még nem került az információ birtokába. Hogy az alkalmazás egy kis fejlesztői hibába ütközött, vagy egy tartósabb Google-átrendezésnek esett áldozatául, egyelőre rejtély.

FRISSÍTÉS (július 26): A MetaMask 5 óra leállás után újra elérhetővé vált a böngészőn. Az eltávolítás oka továbbra is rejtély.

 

Forrás: ccn.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!