Beperelték a Bored Ape kollekciót reklámozó celebeket

-

Egy nemrégiben beadott csoportos keresetben azzal vádolták meg a Bored Ape kollekciót futtató Yuga Labs vezetőségét, hogy titokban nagy összegeket fizettek azoknak a celebeknek, akik beálltak a projekt mögé, reklámozni.

A keresetben összesen 37 személyt neveznek meg, a cég vezetősége mellett Justin Bieber, Madonna, Paris Hilton és Steph Curry is felkerült a listára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett még a vádlottak között van a MoonPay startup is, egy kriptós fizetési szolgáltató, amely a gyanú szerint a háttérben intézte ezeket a pénzügyi műveleteket.

A vádak között szerepel a fogyasztóvédelmi törvények, szövetségi értékpapír-törvények megsértése is, a közel 100 oldalas vádirat pedig egy viszonylag egyszerű történetet vázol fel.

A résztvevők összefogtak, a Hollywood-i elittel karöltve, hogy feltornázzák a kollekció árát, eközben viszont eltitkolt pénzügyi machinációkkal rengeteg pénzt kerestek saját maguknak, egy ismert kriptós vállalaton keresztül.

Guy Oseary, Madonna ügynöke, és egyben a MoonPay korai befektetője, a saját ismertségét kihasználva szervezte be a celebeket, hogy a Yuga Labstól érkező pénzért cserébe vállalják a reklámozást.

A MoonPay vállalat jelenleg 3,4 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezik, és az alperesek egész skálája szerepel a befektetőik listáján, Bieber, Hilton, és Curry mellett Kevin Hart, Jimmi Fallon, vagy éppen Gwyneth Paltrow.

A cég 2021-ben lett népszerű, amikor kifejezetten a celebeket célozta meg a nagy értékű NFT-értékesítésekkel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A mostani vádirat alapján a cég viszont valójában fedőszervezetként működött, amely a 4 milliárdos Yuga Labstól a kiválasztott celebekhez közvetítette a pénzt, akik anélkül reklámozták a majmos tokeneket, hogy jelezték volna a pénzügyi kapcsolatot.

A Yuga Labs értelemszerűen cáfolta ezeket a vádakat, hevesen visszautasítva a gyanúsítgatást.

„Ezek az állítások teljesen valótlanok, semmi alapjuk nincsen. Mi ezt be is fogjuk bizonyítani.”

A keresetet a Scott+Scott jogi vállalat adta be, amely júliusban már bejelentette, hogy perbe foghatja a Yuga Labs-ot, akkor azt állítva, hogy a Bored Ape NFT-k és az ApeCoin valójában engedélyezetlen értékpapír-kibocsátásnak minősül.

Ahhoz, hogy a jelenlegi pert meg tudják nyerni, a felperesnek be kell bizonyítania, hogy a résztvevő celebek népszerűsítő tevékenységében a Yuga Labs aktívan szerepet vállalat, megtévesztve a felhasználókat.

A titokban küldött pénzek, mint megbízási díjak, teljesen biztosan beleesnek ebbe a kategóriába, az viszont már egy másik kérdés, hogy ezt hogyan tudják majd bizonyítani a bíróságon is.


Olvastad már? Kevin O’Leary 15 millióért vállalta az FTX reklámozását

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!