Vendég Bejegyzés – a Kriptoworld.hu nem vállal felelősséget az alább olvasható információkért


Az ATROMG8 egy kriptostartup, amelynek szolgáltatásait egy infrastruktúra-építő blokkláncszoftver nyújtja.

Egy nemzetközi csapat vezeti a startupot, a svájci kriptoszakértő Herbert Sterchivel az élén.

Herbert Sterchi

Herbert Sterchi és Codex nevezetű csapata nagy tekintéllyel bír a kriptovilágban, mivel már vagy több mint 50 blokkláncstartupnak adott adózási és finanszírozási tanácsokat.

Herbert Sterchi mellesleg összeköttetésben áll a második legnagyobb kriptovalutával az Ethereummal.

Sterchi nélkül többé-kevésbé nem jött volna létre az ETHEREUM, vagy legalábbis nem létezne abban a formában, ahogy mi azt most ismerjük. Sterchi és csapata koordinálta a kezdetekkor Vitalik Buterin csapatát.

Szaktudásával és tapasztalatával létrehozták az Ethereum alapítványt Svájcban, a cryptovalley-ben és az egyik legnagyobb kriptovalutává tudta kinőni magát. Az ATROMG8 alapítvány szintúgy a svájci “kriptovölgyben” lesz.

Mit tud a decentralizált alkalmazás?

Manapság mindenki számára elérhető, hogy hozzáférjen mobileszközökhöz, mint például telefonhoz, táblagéphez vagy laptophoz. Az ATROMG8 ügyesen azonosította ezt a piacot, és kifejlesztett egy decentralizált alkalmazást Android és iOS számára.

A csapat azonban eltökélten feszegeti a határait, és kifejlesztett egy olyan pénzügyi ökoszisztémát, amely kompatibilis a Symbian operációs rendszerrel is, így további 2,5 milliárd felhasználóhoz fér hozzá, akik nem rendelkeznek okostelefonnal.

Az ATROMG8 egy biztonságos kommunikációs és fizetési szolgáltatásokat kínáló blokkláncalapú platform.

A HASH256 és az RSA 2048 Pentagon szabványokkal kódolt ATROMG8 egy decentralizált applikáció. Az alkalmazáson belül több funkció is helyet fog kapni.

Lehetőség lesz majd kriptográfiailag kódolt üzeneteket küldeni a decentralizált messengeren keresztül, továbbá a felhasználók igényelhetnek egy online vagy fizikai VISA-bankkártyát (KYC-verifikáció szükséges!), amit világszerte több mint 40 millió ponton tudnak majd használni.

Minden felhasználó egy IBAN-számmal ellátott bankszámlát igényelhet, ahol számlákat fizethet illetve intézheti banki ügyleteit.

Továbbá egy saját Exchange-dzsel fog rendelkezni ahol kedvünk szerint kereskedhetünk kriptovalutákkal, illetve küldhetünk a többi felhasználónak kripto- illetve még fiat valutát is, természetesen mindezt blokkláncalapon.

BIokklánc

A hálózat egy saját blokkláncon fut, ami az ADRACHA nevet viseli. Az “ADRACHA” egy rövidítés ami “ATRONOCOM DYNAMIC RADIUS CYCLING HASHING ALGORITHM”-ből ered ami egy radius alapú hash algoritmust. Ezért tehát nem egy Token lesz Startup kriptovalutája, hanem már egy saját blokkláncon futó Coin.

A hálózat úgy lett programozva, hogy a Coin egy Utility Coin legyen, tehát az ATROM Coin lesz az egész rendszernek az “üzemanyaga” mint például az Ethereum-nál a GAS.

A hálózat egy “Delegált Proof of Stake” (DPoS) konszenzusos protokollt alkalmaz. A blokklánc hálózatot a Stakeholderek által megválasztott delegáltak generálják.

Minden okostelefon egy Node-ot képvisel, és teljes mértékben, valamint arányosan vesz részt a Staking jutalomért az eladott számítási teljesítmény mennyiségében.

A rendszerbiztonság az ATROMG8 hálózat egyik fő alkotóeleme. Az elliptikus görbe kriptográfia és a kriptográfiai Hashing biztosítják az ATROM Coin biztonságát.

A kriptográfiailag biztonságos kulcs párokat az ellipszis görbe kriptográfia segítségével állítják elő, és privát illetve nyilvános kulcsokból állnak.

Gyorsaság

A kripto mozgalomnak az egyik deklarált célja a tranzakciók várakozási idejének csökkentése volt. Sajnos ezt a problémát a nagy kriptovaluták nem oldották meg kielégítően.

A tesztek során az ADRACHA egy új sebességi rekordot döntött, amely több millió tranzakció egyidejű végrehajtását is lehetővé tesz.

Érdekességképpen egy teljes tranzakció az Ethereum hálózatnál például 2 percig tart, míg az Atrom-nál egy teljes tranzakció (megerősítésekkel együtt) kevesebb mint 0,027 másodperc alatt végbement.

Együttműködő partnerek és média

A tranzakciós tesztek alatt az Atromg8 több pénzintézettel is együttműködött. Olyan nagy bankok is csatlakoztak a tesztekhez mint a Spanyol Santander Consumer Bank, a Brazil LTAÚ vagy az Amerikai WELLS FARGO.

Média partnerekkel is gazdagodott a fiatal startup és számos informatikai oldal tudositott a tevékenységeiről, többek között európa egyik legnagyobb üzleti magazinja az Entrepreneur, az AMB Crypto vagy a Globalcoin.

Nemzetközi események

 

Már több európai városban szerveztek a Startup tagjai eseményeket, hogy minél többen megismerjék élőben a csapat tagjait és magát a céget.

Városok mint Isztambul, Milánó, Stuttgart, Bottighofen és Zug (Svájc) már vendégül látta a kripto közösségét, sőt már Magyarországon is szerveztek egy rendezvényt még a nyáron, mivel az atromg8 egyik tagjai (Nagy Thomas) magyar gyökerekkel rendelkezik és az Fx Robot Kripto szerkesztőjével Fekete Zoltánnal közösen szerveztek egy rendezvényt a hűség városában, Sopronban.

Nagy figyelemmel követjük a Startupot, mivel úgy gondoljuk hamarosan sokkal többet fogunk róla hallani.

Szerző: Nagy Thomas

Források: www.atronocom.io , handelszeitung.ch