Bank of Spain: a kriptovásárlások blokkolhatók

-

A spanyol központi bank, a Bank of Spain figyelmeztette a felhasználókat, hogy a bankok bizonyos lépéseket tehetnek, ha kriptovaluta-vásárlásokat észlelnek.
Az intézmény a weboldalán közzétett bejegyzésben elmagyarázza, hogy a hagyományos bankoknak lehetőségük van arra, hogy blokkolják ezeket a tranzakciókat, ha feltételezésük szerint gyanús körülmények állnak fenn, például személyazonosság-lopással vagy pénzmosással kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bank of Spain elmagyarázza a kriptovalutákkal kapcsolatos számlakorlátozásokat

A Bank of Spain közzétett egy bejegyzést, amelyben elmagyarázza a felhasználóknak, hogy a kereskedelmi bankok milyen lehetséges lépéseket tehetnek, ha kriptovalutával kapcsolatos vásárlást észlelnek.
A bank mindenekelőtt elmagyarázza, hogy a spanyol és az európai felügyeletek szerint ezek az eszközök nem alkalmasak fizetési módnak vagy befektetési eszköznek.
A bank azt is elmagyarázza, hogy a számlákat a személyazonosság-lopással összefüggő gyanús viselkedés miatt zárolhatják.
Kifejtette:

„Előfordulhat, hogy a banknak gyanúja merül fel, hogy hitelkártya-lopással járó identitáslopás történik. Gyakoriak az olyan csalások, amelyek során egy szervezet ügyfeleinek számláihoz való csalárd hozzáférés történik, miután az ügyféltől ellopták a jelszavakat, és amelyek kriptovaluták megszerzésére irányuló átutalással végződnek.”

Ez a banki rendszerbe integrált riasztásokat válthat ki, és a fent említett blokkolásra késztetheti a bankot.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Pénzmosás

Vannak azonban más okok is, amelyek tranzakciókorlátozásra késztethetnek. A bejegyzés a továbbiakban kifejti, hogy a pénzmosással kapcsolatos tranzakciókat összekapcsoló nyomok szintén okozhatják a kriptopénz-vásárlási tranzakció blokkolását.
Ebben az értelemben a bank tisztázta:

„Az is előfordulhat, hogy a bank az ilyen típusú műveletet magas kockázatúnak minősíti, és úgy dönt, hogy további ellenőrzéseket ír elő, például telefonhívást kezdeményez, vagy megkéri, hogy jöjjön be a bankfiókba.”

A bankoknak egy sor olyan törvényt kell betartaniuk, amelyek megakadályozzák, hogy olyan típusú tranzakciókat bonyolítsanak le, amelyek pénzmosásra vagy a terrorizmus finanszírozására használhatók világszerte.
Ugyanakkor azt is elmagyarázták, hogy a bankok nem tehetik ezt meg anélkül, hogy ne tartanák fenn a kommunikációs vonalat az érintett felhasználóval, és ne adnák meg a tranzakció blokkolásának általános okát. Egyes esetekben a felhasználókat arra kérhetik, hogy keressenek fel egy bankfiókot.
A poszt szerint azonban a bankoknak rugalmasnak kell maradniuk az ügyfél egészségi állapotától és a lakóhelyétől való távolságtól függően.

Európában jelenleg készül a MiCA, a Markets in Crypto Assets szabályozási keretrendszer, amely jobban tisztázza majd az egyes szervezetek kriptopénzekkel és a hozzájuk kapcsolódó szereplőkkel kapcsolatos hatáskörét.

Olvastad már? Nagy ütemben halmozzák a bitcoint a bálnák

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!