Egy pakisztáni nagybank, a Bank Alfalah a jelentések szerint arra kérte ügyfeleit, hogy kerüljék a kriptopénzzel összefüggő tranzakciókat.

A Bank Alfalah intézkedésére nem sokkal azután került sor, hogy a Pakisztáni Állami Bank, az ország központi bankja jelentést nyújtott be a szindhi legfelsőbb bírósághoz, amelyben a kriptopénzek teljes betiltását javasolta.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bank Alfalah arra kéri ügyfeleit, hogy ne végezzenek kriptotranzakciókat

A pakisztáni Bank Alfalah a jelentések szerint SMS-értesítést küldött ügyfeleinek, amelyben arra kéri őket, hogy ne végezzenek kriptovaluta-tranzakciókat a banki csatornáin keresztül.

Az 1992-ben alapított Bank Alfalah Pakisztán egyik legnagyobb magánbankja, amely több mint 800 ATM-et és több mint 200 városban működő bankfiókokat üzemeltet az ország több mint 200 városában.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az Abu Dhabi csoport tulajdonában és működtetésében lévő bank nemzetközi jelenléttel rendelkezik Bangladesben, Afganisztánban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben.

Több médiaorgánum szerint a bank ügyfeleknek küldött szöveges üzenetében ez áll:

„A virtuális valuták/érmék/jegyek stb. nem törvényes fizetőeszközök, amelyeket a pakisztáni kormány bocsátott ki vagy garantált, és a Pakisztáni Állami Bank (SBP) nem engedélyezi vagy engedélyezte egyetlen magánszemély vagy szervezet számára sem. Kérjük, kerülje az ilyen tranzakciók lebonyolítását a Bank Alfalahhoz tartozó bármely csatornán.”

A Bank Alfalah által az ügyfeleknek küldött, kriptopénz-tranzakciókról szóló üzenetekről szóló jelentések kevesebb mint egy nappal azután érkeztek, hogy a Pakisztáni Állami Bank (SBP) kriptojelentést nyújtott be a Sindh High Court (SHC) számára.

Több bankszámlát is letiltottak már

A központi bank azt javasolja, hogy a kriptovalutákat nyilvánítsák illegálisnak, és teljesen tiltsák be. Az SHC ezt követően utasította a igazságügyi és a pénzügyminisztériumot, hogy vizsgálják felül az SBP jelentését, és döntsenek a kripto jogi struktúrájáról.

A pakisztáni Szövetségi Nyomozó Iroda (FIA) nemrég értesítést adott ki a Binance-nak egy hatalmas átveréssel kapcsolatban, amely állítólag több mint 100 millió dollárt lopott el pakisztáni befektetőktől.

A szövetségi felügyelet nemrégiben 1064 olyan személy bankszámláját is lefoglalta, akik kriptotőzsdéken, köztük a Binance, a Coinbase és a Coinmama tőzsdéken hajtottak végre tranzakciókat.

Emellett a Propakistani a múlt héten arról számolt be, hogy több bank is blokkolta ügyfelei kriptopénzzel kapcsolatos gyanús hitelkártya-tranzakcióit.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Egyes bankok befagyasztották azoknak az ügyfeleknek a számláit is, akik a Binance P2P piactereit használták kriptovaluták vételére és eladására.

Olvastad már? Egyre kevesebben fizetnek bitcoinnal a BitPay-en keresztül

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!