A TRON decentralizált internet projekt és Kína legnagyobb internetes keresőmotorja, a Baidu együttműködést kezdenek egy felhőalapú számítási kapacitásforrás érdekében – olvasható a TRON Foundation október 17-i tweetjében.

Olvastad már: Újabb 130 európai kávézóban fizethetünk kriptovalutával.

 

A tweet által megerősítésre kerülnek azok a nem hivatalos híresztelések, amelyek már október 13. óta keringenek a témában. A héten az Odaily közleményében jelent meg az első hír arról, hogy a Baidu-TRON kooperáció központjában valamilyen felhőalapú szolgáltatás áll majd. Ezt erősítette meg hivatalos közleményében a TRON is.

Forrás: wikimedia.com

Az Odaily szerint a Baidu Cloud és a TRON együttműködési szerződést kötöttek valamilyen „szokásos felhőalapú ügylet” megnevezéssel, melynek leírásából kiderül, hogy szeretnék kompatibilitásukat maximalizálni blokklánctermékek készítése, üzemeltetése és hibakeresése érdekében.

Érdemes megjegyezni, hogy a két cég együttműködésének lényege hivatalosan a Baidu felhő alapú számítási kapacitásának bérlésében és használatában áll, és nem a blokklánc-technológia áll a középpontjában.

A TRON Foundation tweetje bemutatja, hogy a vállalat megpróbálja „elérhetőbbé tenni a blokkláncon alapuló megoldásokat a felhasználók és kisebb vállalatok számára egyaránt. A végső cél a #blockchain tömeges elfogadása”.

Szintén az Odaily cikkében olvasható, hogy a Baidu ezzel egy időben az úgynevezett “Blockchain Commercialization Super Partner Plan v1.0” kiadását tervezi, ami technológiai kutatásokra és jövedelem megosztásra összpontosít „kereskedelmi szuperpartnerek” segítségével. A megoldás állítólag a cég „Super Chain” infrastruktúrájára alapulna.

Forrás: wikimedia.com

A Baidu először szeptemberben írt felhőalapú blokkláncának kereskedelmi lehetőségeiről abban a kiadványában, melyben a saját „Super Chain” hálózati rendszerük fejlesztését tárgyalták.

Ahogy azt korábban is megírtuk, Justin Sun a TRON vezérigazgatója október 12-i tweetjében már említést tett egy még titkos „partneri kapcsolatról” egy meg nem nevezett „ipari óriással” mégpedig „több tízmilliárd dollár” nagyságrendben.

Több kriptokommentátor is kritikusan viszonyul ahhoz, hogy „partneri kapcsolatként” legyen felfogható a Baidu és a TRON együttműködése: az október 15-i ODaily cikkhez fűzött tweetjében a népszerű kriptokritikus Ari Paul azt írta:

 

„Ha egy Microsoft Windows rendszerrel telepített számítógépet vásárolok, nem állíthatom azt, hogy partneri kapcsolatba lépnék a Microsofttal anélkül, hogy tisztáznánk az állítólagos „partneri” kapcsolat határait.”

 

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!