Az XRP szabályozói jóváhagyást kap Dubajban a SEC-harc közepette

-

Dubaji engedélyt adott az XRP névre keresztelt digitális eszköznek a Dubai International Financial Centre (DIFC) területén történő felhasználásra.

A Dubai Financial Services Authority (DFSA) által engedélyezett lépés lehetővé teszi a DIFC-ben engedélyezett virtuális eszközökkel foglalkozó cégek számára, hogy az XRP-t beépítsék a virtuális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásaikba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a döntés az első olyan virtuális eszköz engedélyezése a DFSA rendszere alatt, amióta a DFSA külső kérelmek befogadására képes.

Az XRP most csatlakozik a korábban jóváhagyott eszközök sorához, köztük a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a Litecoin (LTC).

A Ripple növekvő sikere a SEC jogi csatározása közepette

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója elismerően nyilatkozott Dubaj előremutató szabályozási megközelítéséről, és izgatottan nyilatkozott arról, hogy a DFSA bátorítja a digitális eszközök elfogadását.

Garlinghouse kijelentette, hogy ez a lépés Dubajt olyan kiemelkedő pénzügyi központként pozícionálja, amely elkötelezett a külföldi befektetések bevonzása és a gazdasági növekedés előmozdítása mellett.

Továbbá az XRP dubaji felvétele új lehetőségeket nyit meg a regionális fizetések és az XRP Ledger különböző alkalmazásai előtt.

A Ripple, az XRP Ledger egyik fő támogatója és felhasználója a DIFC-t választotta 2020-ban a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) központjának helyszínéül, Dubaj szabályozási keretére, kiterjedt hálózatára és globális pénzügyi központként betöltött státuszára hivatkozva.

Nevezetesen, a Ripple ügyfélkörének körülbelül 20%-a a MENA-régióban található.

Ez a bejelentés egybeesik a Ripple Swell-lel, a vállalat kiemelt rendezvényével, amelynek november 8-9. között Dubaj ad otthont.

A Ripple Swell korábbi rendezvényei a pénzügyi ipar és a szabályozási szféra befolyásos képviselőit hozták össze olyan nagy globális pénzügyi központokban, mint London és Szingapúr.

Ezen a rendezvényen Alya Al Zarouni, a DIFC operatív igazgatója és Hensen Orser, a VARA vezérigazgatója is részt vesz.

A Ripple vs. SEC megbeszélések menetrendje

Eközben a Ripple nem élvez ugyanolyan elfogadottságot az amerikai szabályozók körében.

A SEC októberben ejtette a Ripple vezetői, Brad Garlinghouse vezérigazgató és Chris Larsen társalapító ellen indított eljárást. Ez volt a SEC harmadik jelentős veresége a Ripple elleni perben.

A per elutasítása a bíróság jóváhagyására vár. Az incidens hatására a kriptotőzsdék, köztük a Binance.US, a Coinbase, a Kraken, a Bitstamp újra listázták az XRP-t kereskedelmi célokra. Sok kriptoelemző úgy látja, hogy ez az XRP token és általában a Ripple újjáéledését jelenti.

A dolgok új fordulatot vettek, amikor a SEC 770 millió dolláros kártérítést követelt a Ripple-től.

John Deaton ügyvéd szerint a SEC célja, hogy példát statuáljon a Ripple-n, „770 millió dollárnyi pénzt követelve”.

Elhúzódó jogi folyamatra számít, de kiemeli a sarkalatos dátumot, 2024. január 17-e, ami egybeesik a Coinbase indítvány szóbeli tárgyalásával.

Analisa Torres bíró mindkét fél számára kitűzte a briefing ütemterv határidejét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek értelmében közösen kell javaslatot tenniük a jogorvoslatokra vonatkozó ütemtervre, vagy a bíróság beavatkozását kell kérniük, ha nem tudnak megegyezni.

Miután a vezetők ügye megoldódott, a hangsúly most a Ripple szerepére helyeződik át az intézményi XRP értékesítésben.

Olvastad már? Jövőre ismét lehet kriptopénzt venni a Paypal-tól az Egyesült Királyságban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!