Az XRP már nem egy olyan token, amely méltó a HODLing-ra?

-

Habár a Ripple (XRP) megállta a helyét a top 10 kriptopénzek között piaci tőkeérték szerint, az utóbbi időben elért teljesítménye miatt a nagybefektetők megkérdőjelezték a hosszú távú potenciálját. De nemcsak a kérdések merülnek fel.

Az XRP Ledger (XRPL) elemzése szerint január 24. és 25. között csökkent azon címek száma, amelyek 1 milliárd tokenből 100 millióval rendelkeznek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Forrás: Santiment

Baj van az XRP területén

Ez a visszaesés arra utal, hogy egyes bálnák már nem bíznak az XRP-ben, hogy továbbra is tartsák azt. Ezért a következő lépés az eszközök likvidálása volt.

A döntés az XRP piacról való kilépésről az árfolyam-akcióhoz köthető.

A cikk megjelenésének időpontjában az XRP árfolyama 0,50 dollár volt, ami azt jelzi, hogy az elmúlt 30 napban 19,18%-ot veszített értékéből.

Az XRP gondjai azonban nem néhány hete kezdődtek.

Tavaly az XRP megugrott, és majdnem elérte az 1 dollárt, miután a Ripple győzelmet aratott a SEC felett.

Így a mostani csökkenés azt jelentette, hogy a token azóta értékének majdnem 50%-át széttépte.

Az XRP teljesítménye a Bitcoin (BTC) maximalista Max Keiser reakcióját is kikényszerítette. Január 23-án Keiser, aki erősen kritikus az altcoinokkal szemben, azt mondta, hogy az XRP „centralizált szemét”.

Az árfolyamcsökkenés ellenére a kriptopénz körüli hangulat továbbra is pozitív maradt. Ezt a Weighted Sentiment Metric kiértékelésével tudta kikövetkeztetni.

A szerkesztés idejére a Weighted Sentiment 0,71-re emelkedett. Ez a mérőszám a projekthez kapcsolódó egyedi társadalmi hangerőt méri. Ha negatív, az azt jelenti, hogy az eszközzel kapcsolatos kommentek többsége medvés.

De mivel a Weighted Sentiment pozitív volt, ez azt jelenti, hogy az XRP-vel kapcsolatos átlagos kommentek optimizmust hirdettek.

xrp
Forrás: Santiment

Alacsonyabban fekvő mélypontok vagy semmi más

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a résztvevők bikás hangulata nem garancia arra, hogy az XRP árfolyama hamarosan helyreáll.

Noha megtörténhet, többre lenne szükség, mint a piac körüli felfogás.

Ez késztetett minket arra, hogy ellenőrizzük a likviditási szinteket. Vizsgáltuk a Cumulative Liquidation Levels Delta (CLLD) értékét is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Liquidation Levels olyan becsült pontok, amelyek a meglévő pozíciók automatikus lezárását kezdeményezhetik. A Hyblock Capital adatai szerint több likviditási szintklaszter is volt 0,51 dollártól felfelé.

Így, ha a kereskedők magas tőkeáttétellel nyitnának long pozíciókat, könnyen likvidálódhatnak.

A 0,48 és 0,49 dollár közötti célpontot megcélzó short pozíciók esetében azonban alacsony volt a likvidálás kockázata.

xrp
Forrás: Hyblock Capital

Eközben a CLLD negatív irányba szökött. Ilyenkor likvidálásra kerülhettek azok a shortok, amelyek későn éltek az áreséssel.

Tehát, bár az XRP akár 0,48 dollárig is leeshet, nem biztos, hogy sokáig tart, amíg az árfolyam helyreáll.

Olvastad már? Több adathalász támadás is érte a kriptotulajdonosokat a napokban

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!