Az XRP már nem az ötödik legnagyobb kriptopénz

-

A Ripple (XRP) elvesztette uralmát az ötödik legnagyobb kriptopénzként a piaci kapitalizáció alapján a december 20-i kereskedés során, behódolva a Solana natív tokenjének, a SOL-nak.

A CoinMarketCap adatai szerint a SOL piaci kapitalizációja 35 milliárd dollár fölé emelkedett, 12%-kal nőtt az elmúlt 12 órában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az altcoin piaci kapitalizációja a cikkírás idején 36,24 milliárd dollár volt, ami 2022 áprilisa óta a legmagasabb érték.

Az XRP 33,28 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel lemaradva követte. Szeptember 12-én indított csökkenést, és azóta 8%-ot esett.

Az XRP iránti kereslet összeomlik

Míg más vezető eszközök jelentős árfolyamnövekedést értek el az elmúlt hónapban, az XRP értéke mindössze 1%-os emelkedést tudott felmutatni. A sajtóbeli időpontban az altcoin 0,61 dolláron cserélt gazdát.

A napi grafikonon megfigyelt árfolyam alakulása azt mutatta, hogy az XRP december 12-én új medveciklust indított.

Ezen a napon a MACD-vonala (kék) a trendvonala (sárga) alá került. Amikor egy ilyen metszéspont létrejön, medvés elmozdulás alakul ki.

Sok kereskedő ezt a kereszteződést potenciális eladási jelzésnek tekinti, és gyakran követi az eszköz árfolyamának csökkenése.

E cikk írásakor a MACD vonal a nulla vonal alatt helyezkedett el -0,0018-nál.

Ez azt mutatta, hogy az XRP rövid távú ártendenciája kevésbé bikás, mint a hosszabb távú trendje, ami megerősítette, hogy az árcsökkenés folytatódni fog, amíg a hangulat nem javul.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sőt, a coin Directional Movement Index (DMI) azt mutatta, hogy a medvék uralták az XRP napi piacát a cikkírás idején.

Újbóli megjelenésük egybeesett a MACD trendvonal december 12-i lefelé irányuló metszéspontjával.

A DMI pozitív irányú indexe (kék) ugyanazon a napon a negatív irányú index (piros) alá esett.

Ez a metszéspont az XRP árfolyamára gyakorolt fokozott lefelé irányuló nyomásra utalt, mivel a kereskedők a tokenek elosztását részesítették előnyben.

Az XRP negatív irányú indexe a megjelenés időpontjában 21,29, míg a pozitív irányú indexe 17,07 volt.

xrp
Forrás: tradingview.com

Továbbá a coin kulcsfontosságú momentummutatói az XPR iránti kereslet csökkenését mutatták, mióta a medveátvétel megtörtént.

A sajtóidőpontban a középvonalat áttörni készülő token Relative Strength Index (RSI) értéke 49,45 volt. Másrészt a Money Flow Indexe (MFI) 52,26-nál volt.

Ezen értékek mellett ezek a mutatók azt sugallták, hogy az XRP kereskedők tartózkodtak minden jelentős token-felhalmozástól, és többet adtak el a birtokukból.

Olvastad már? Kiderült, hogy egy amerikai szenátor a bankok megbízásából akarja betiltani a bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!