Lawrence Summers, az USA egyik korábbi pénzügyminisztériumi tisztviselője elmondta, a BTC „itt fog maradni velünk”.

Mostanra a Bitcoin bizonyította, hogy képes rugalmasan alkalmazkodni a piaci változásokhoz, és ellenállónak tekinthető.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ráadásul mostanra számottevő figyelmet generált mind az intézmények, mind a lakossági befektetők körében. Summers ezt a Bloombergnek mondta el, a Wall Street Week show keretein belül, még a múlt hét végén.

Szóba került az is, hogy egyáltalán buborék-e a BTC vagy sem. Summers szerint árfolyamjóslatokba bocsátkozni nincs értelme, főleg rövid távon, de szemmel láthatóan több intézmény is úgy véli, a bitcoin jó dolog, szóval most már nem valószínű, hogy eltűnne.

„Ha megnézzük, hogy milyen csúcsok és aljak között mozog, és hogyan viselkedik, láthatjuk, hogy a bitcoin reziliens. Láthatjuk, hogy ellenáll a piaci nyomásnak, és ezt az emberek is látják, és beszállnak. Márpedig minden új beszálló, összevetve a véges készlettel, egyértelműen emelkedő hatást gyakorol az árakra.”

Summers jól ismert, és egyben elismert közgazdász, és az USA Pénzügyminisztériuma mellett dolgozott a Világbank vezető közgazdászaként, és a Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatójaként is.

A sajtóban egyre gyakrabban adnak hírt arról, hogy a tradícionális pénzügyi szektor nagyágyúi kezdenek egymás után érdeklődni a bitcoin iránt.

Nemrégiben a Guggenheim Partners, egy 295 milliárd dollárt kezelő alap befektetési vezetője, Scott Minerd nyilatkozta azt, hogy szerintük a BTC árfolyama el fogja érni a 400 ezer dolláros szintet.

„Amit most látunk, az az átlagemberek hirtelen támadt érdeklődése. A mostaninál sokkal nagyobb szinte fog beindulni a spekulációs őrület.”

Elon Musk, a Tesla vezetője is nemrégiben nyilatkozott a bitcoinról, hogy mi a véleménye, bár ő szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy ez lenne idővel a fő valuta a világon.

„Amit mi pénznek hívunk, az tulajdonképpen csak egy információcsomag, amely az elvégzett munkát rögzíti. Ami valójában számít, az az áruk előállítása, és a szolgáltatások biztosítása. A pénzeket abból a szempontból kell néznünk, hogy milyen módon tudják rögzíteni, és megőrizni ezt az információt. Melyik adja a legkevesebb hibalehetőséget.”

De vajon tényleg csak ennyi lenne a pénz?

Olvastad már? Lyn Alden szerint a bitcoin hosszú távon sikeresebb lehet az ethereumnál

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Bitcoin Art

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂