Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

-

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására.

Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kriptoiparra.

A stablecoinok szabályozása

A stablecoinok különösen nagy hírverést kapnak, mivel a hatóságok biztosra akarnak menni, hogy a dollár stabilitása fennmarad, de emellett az innováció is tovább folytatódhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényjavaslat letisztázott keretrendszert alakítana ki, amelyen belül a stablecoinok kibocsátása és működtetése megvalósulhatna, és az egyik pontja alapján a törvény előírná, hogy a kibocsátóknak teljes fedezetet kellene fenntartaniuk a tokenek mögött.

Így lehetne biztosítani, hogy a stablecoinok értéke ténylegesen stabil marad.

Az algoritmus betiltása

Ezzel párhuzamosan a törvény betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat, amelyek már korábban is beindították a vészjelzőket a hatalmas volatilitás és a lehetséges manipuláció miatt.

Azzal, hogy az ilyen stablecoinok kikerülnének a piacról, a szabályozók szerint a kriptoipar sokkal biztonságosabb hellyé válna, és megelőzhetőek lennének a piaci zavarok.

Pénzmosás kriptopénzekkel?

A törvényjavaslat megfelelne a rendkívül szigorú amerikai pénzmosás-ellenes szabályoknak, és egyben a pénzügyi szankcióknak is, hogy a lehető legnagyobb mértékben elejét vegye az illegális tevékenységnek a digitális pénzek területén.

A javaslat továbbra is kötelezővé tenné a szabályoknak való megfelelést, és azt, hogy megelőzhetők legyenek a pénzügyi bűncselekmények. A tervezet számos támogatóra lelt, de persze kritikusokból sincsen hiány.

A kriptoközösség nem teljesen boldog

A törvényjavaslat támogatói úgy érvelnek, hogy ez előrelépést jelent a jelenlegi rendszerhez képest, és elősegíti a dollár dominanciájának a megőrzését a globális pénzrendszerben.

A letisztázott szabályoknak köszönhetően pedig a digitális tranzakciók esetében is bízni lehet a stabilitásban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kritikusok szerint vannak hiányosságok is a javaslatban, és ezeket mindenképpen javítani kell, hogy biztosítható legyen a pénzrendszerre leselkedő kockázatok minimalizálása, és a megfelelő fogyasztóvédelem.

Ennek ellenére az új törvényjavaslat beadása egyértelműen rávilágít, hogy a fejlődő kriptoipar, és egyben a stablecoinok szektorának a növekedése nem marad észrevétlen, a szabályozók tisztában vannak a terület fontosságával.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Elindult a Mega Dice kripto kaszinó saját tokenjének az előértékesítése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!