Az Origin Dollar kártalanítási terve a defi megkomolyodására utal

-

Az Origin Finance novemberben szenvedett el egy hekkertámadást, amely során 7 millió dollárnyi veszteséget szenvedtek el a felhasználóik.
Most bejelentettek egy kártalanítási tervet, amellyel kompenzálnák az ügyfeleiket. Ez beleillik egy újabb keletű trendbe, amely felütötte a fejét a defi szektorban.

A fogyasztóvédelem jegyében a fejlesztők, felhasználók, kereskedők mind egyre inkább hajlanak a különböző típusú biztosítási szolgáltatások használatára, és a protokollokban lévő sebezhetőségek mielőbbi kijavításában.
Az Origin Dollar egyik hozamgeneráló lekötési terméke november 17-én esett egy flash loan támadás áldozatul, ekkor 7 millió dollárt vittek el tőlük.
Maga a támadás nem számít különlegességnek, a nyáron heti rendszerességgel hallhattunk egy-egy meghekkelt defi protokollról. Az Origin csapata viszont most úgy döntött, kiválnak a tömegből, és teljesen kártalanítják a felhasználóikat.
Ezt a termékmenedzserük, Micah Alcorn jelentette be egy hivatalos blogposztban.
A tervekben egy több-szintű kártalanítási megoldás van. A felhasználók 75%-a azonnal vissza fogja kapni a teljes elvesztett összeget, OUSD-ben, de ezúttal egy újratervezett, biztonsági szempontból is felülvizsgált platformon.

A nagyobb felhasználóknak némileg komplikáltabb folyamatot kell kivárniuk. Ebben az egy évre zárolt OGN tokenek is szerepet kapnak, a protokoll saját e-kereskedelmi tokenjei.
Hogy a nagyhalak is a teljes összeget visszakapják-e, az nagyban fog függeni az OGN teljesítményétől.
A zárolás ellenére a Cover protokoll egyik fejlesztője úgy véli, az Origin erőfeszítései segítséget fognak nyújtani abban, hogy visszaállítsák a bizalmat, és új felhasználókat hozzanak a szektorba.

„Úgy hiszem, a protokolloknak, és az auditálóknak el kell kezdeni felelősséget vállalni a munkájukért, a kódért, amit kiengednek a nyilvánosság elé. Az mindegy, hogy ők maguk kötnek-e biztosítást, vagy máshogy fedezik az esetleges károkat. Ez a hozzáállás precedens-értékű, és növeli a felhasználói bizalmat. Ez pedig magával hozza a növekvő lekötést, szóval mindenki nyer.”

A defiben eddig az volt az elterjedt, hogy a honlapokra odaírták, hogy „béta verzió, csak saját felelősségre használható”. A jelek szerint viszont a piac számára ez már nem elegendő.
A Cover például megtriplázta a letétjei mennyiségét, miután a felhasználói megszavazták, hogy kártalanítják a szintén meghekkelt Pickle Finance ügyfeleit.
Egy másik hasonló projekt, az Nsure Network, amely még csak a tesztfázisban van, és jövő év elején indulna, szintén elképesztő, 60%-os növekedést produkált.

Ahogy ezek a fajta kezdeményezések is egyre jobban fejlődnek, a projektek fejlesztői is egyre inkább komolyan veszik, hogy beépítik a saját rendszereibe a biztosítási lehetőségeket, mégpedig az alap kód szintjén.

„A definek szüksége van rá, hogy elkezdjen precedenseket felállítani, és a protokolloknak elszámoltathatóaknak kell lenniük egy-egy támadás után. Most sokszor annyi történik, hogy a csapat széttárja a kezét, kiad egy hibajavítást, és megígéri, hogy legközelebb jobban figyel. Ha biztosítást viszünk a történetbe, akkor drasztikusan megnő a felhasználói bizalom. Tudhatják, hogy ha meg is hekkelik a választott protokollt, a pénzük biztonságban van. Ha a defi valaha is be akar törni a mainstream területére, egy ilyen fajta biztosítási alap létrehozása kulcsfontosságú követelmény.”

Olvastad már? Lassan már csak kriptóban lehet fizetni a Pornhubon – visszalépett a Visa és a Mastercard

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!