Az OpenSea gyenge márciusa – Mi történik az NFT-kkel?

-

A vezető non-fungible token (NFT) piactér, az OpenSea a március végére a havi NFT-értékesítési volumenének csökkenésével készül.

Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard adatai szerint a piactéren az elmúlt 28 napban összesen 147 millió dollárt tettek ki az NFT-eladások, ami 4%-os csökkenést jelent a februárban regisztrált 153 millió dollárhoz képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az OpenSea eladási volumenének csökkenése a piactéren az év eleje óta folyamatosan csökkenő felhasználói aktivitásnak köszönhető.

E hónapban eddig 75.000 aktív felhasználó bonyolított le legalább egy tranzakciót az OpenSea-n.

Ez 27%-os visszaesést jelent a februárban regisztrált 103.000 aktív felhasználóhoz képest, és 40%-os csökkenést a januári 125.000-hez képest.

A Dune Analytics dashboard szerint a március az OpenSea legalacsonyabb havi felhasználószámát jelenti 2021 júliusa óta.

OpenSea
Forrás: Dune Analytics

A piactéren márciusban eddig tapasztalt felhasználói aktivitás csökkenése miatt az OpenSea-n értékesített NFT-k havi száma az év eddigi legalacsonyabb szintjére zuhant.

Az elmúlt 28 napban az OpenSea-n értékesített NFT-k száma összesen 123.000 volt. Ez 38%-os csökkenést jelent a januárban a piactéren eladott 199.000 NFT-hez képest, ami a piactér legalacsonyabb havi számának számít 2021 májusa óta.

Érdekesség, hogy az OpenSea alacsony felhasználói aktivitása és értékesítési volumene ellenére ebben a hónapban a platform elsődleges tranzakciókból és jogdíjakból származó havi díjai az év eleje óta a legmagasabbra emelkedtek.

Az elmúlt 28 napban az elsődleges tranzakciókból és a jogdíjakból származó díjak egyenként 4 millió dollárt tettek ki.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Blue-Chip NFT-k 2024 első negyedévében

Az első két hónapban az ökoszisztéma NFT vertikumában megnőtt az aktivitás. Ez több NFT-gyűjtemény esetében a padlóárak növekedésében nyilvánult meg.

Ami a Blue-Chip NFT-ket illeti, értékük január és február között emelkedett.

Ezek olyan NFT-gyűjtemények, amelyeket magas alapáruk, erős közösségük és jövőbeli hasznossági potenciáljuk jellemez.

Az NFTGo adatai szerint azonban a teljesítményüket mérő Blue-Chip Index március 8-án 5800 ETH-nál tetőzött, és azóta csökkenésnek indult.

OpenSea
Forrás: NFTGo

A megjelenésekor 4.263 ETH-nál járt, a Blue-Chip Index elmúlt három hétben regisztrált 27%-os csökkenése arra utal, hogy az NFT top gyűjtemények teljesítménye azóta csökkent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Forradalmi stratégia, 100X nyereség: Szenzáció az új launchpad körül

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!