Az OKX leállítja a Bitcoin bányászati tevékenységét

-

Az OKX bejelentette, hogy 2024. február 26-i hatállyal teljesen leállítja Bitcoin bányászpool termékeit és kapcsolódó szolgáltatásait.

A döntés a Bitcoin-bányászok számára viharos időszak közepette született, mivel a Bitcoin árának drámai csökkenése miatt a jövedelmezőség csökken, mivel a Bitcoin ára nemrég 40.000 dollár alá süllyedt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptovaluta-tőzsde a felhasználóknak küldött közleményében részletezte a szolgáltatások megszüntetésére vonatkozó terveit, és az „üzleti kiigazítást” jelölte meg a döntés elsődleges mozgatórugójaként.

2024. január 26-tól kezdődően leállították az új felhasználók regisztrációját a bányászati szolgáltatásokhoz, míg a meglévő felhasználóknak február 25-ig engedélyezték a működést.

Az OKX bányászati tevékenységtől való stratégiai elfordulása a Bitcoin-bányászati iparágat érintő szélesebb körű problémákra utalhat.

A Bitcoin-bányászat jövedelmezősége meredeken zuhant, így a bányászok számára egyre nagyobb kihívást jelent a működés fenntartása, különösen azok számára, amelyeknek magasabbak a rezsiköltségeik.

Az OKX bányászati pooloktól való eltávolodása egy nemrégiben történt incidenst követ, amikor a platform natív tőzsdei tokenjének értéke több mint 50%-kal esett vissza egy háromperces időszakon belül.

Ez a zuhanás egy sor likvidálás eredménye volt, amelyet az abnormális áringadozások váltottak ki.

A botrányt követően az OKB jelentős fellendülést ért el, és a 25,17 dolláros mélypontról 45,64 dollárra pattant vissza, miközben a 24 órás kereskedési volumen elképesztő, 2,100%-os növekedést mutatott, és 79 millió dollárra emelkedett.

Olvastad már? Az Uniswap (UNI) és a Toncoin (TON) megpróbál talpra állni, a Meme Moguls (MGLS) új mérföldkőhöz érkezik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!