A vasárnapi villámzuhanás sokkal nagyobb károkat is okozhatott volna az OKEx tőzsde felhasználói számára, ha nem lenne a tőzsdének egy újnevezett „kockázati protokollja”, amely ilyen esetekben automatikusan beindul.

Jay Hao, a platform ügyvezetője szerint mind a bitcoin, mind az ether esetében sikerült elejét venni a körkörös likvidációnak az 1200 dolláros esés közben, köszönhetően ennek a beépített biztonsági mechanizmusnak.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A hétvégén az emelkedésnek is vége lett

A bitcoin sosem volt a stabilitás szinonimája, a vasárnapi zuhanás viszont még a tapasztalt kereskedőket is felkészületlenül érte.

A BTC lenyűgöző hetet tudott maga mögött, a világgazdaságban tapasztalható bizonytalanságok egészen 12.000 dollárig repítették az árfolyamát.

Az új csúcsok felé tartó menetelésnek viszont vasárnap hirtelen vége szakadt, és a villámgyorsan lejátszódó zuhanásban közel 20 milliárd dollárnyi long pozíció került kiradírozásra.

Az ekkora esések amiatt is felkeltik a figyelmet, hogy szinte minden más kriptopénz követni szokta a BTC útját. Ez most is így történt, számos altcoin zuhant hatalmasat, a tőzsdéket ez pedig felkészületlenül érte, nem meglepő módon komoly likvidálódási hullám indult el.

Mivel pedig a legtöbben ez ellen nem védekeznek, sok tőzsde eléggé megszenvedte a hétvégét.

 

Mit csinált máshogyan az OKEx?

Úgy tűnik, náluk nem ez a helyzet. A tőzsde a sajtónak elmondottak alapján ilyen extrém nagy kilengések esetén is csökkenteni tudja a veszteségek mértékét, köszönhetően a saját protokolljuknak.

Ez tette lehetővé, hogy minimalizálják a likvidációkat a platformjukon.

Az egyik módszer, hogy az order bookba kerülő ajánlatokat a rendszer kisebb tételekre darabolja. Egy másik funkció nem teszi lehetővé, hogy bizonyos szintnél nagyobb tőkeáttétel nyissanak meg pozíciókat, ha az adott eszköz egy kicsit is bizonytalannak tűnik.

Ha pedig ez sem elegendő, mert a piac annyira megvadul, akkor a margin szinteknél avatkozik be a rendszer, hogy tovább csökkentse a veszteségeket.

Az ügyvezetőjük szerint a tőzsde kemény leckék árán tanulta meg, hogy mennyire volatilis tud lenni a bitcoin, és emiatt döntöttek úgy, hogy saját kockázatcsökkentő protokollokat dolgoznak ki.

Így tudják biztosítani, hogy sem a felhasználók, sem a tőzsde nem szenved el nagy veszteségeket az ilyen villámzuhanások alkalmával.

„Jól esik kimondani, hogy maga a zuhanás nem okozott nálunk kényszerű likvidációkat, sem a bitcoin, sem az ether esetében. Ez az eset megint csak rávilágít arra, hogy mennyire fontos olyan tőzsdét választani, amely stabilitást és megbízhatóságot képvisel minden piaci körülmények között.”

Ha jobban meg szeretnétek ismerni az OKEx-et, vagy csak kedvet kaptatok a kereskedés kipróbálására, regisztrálhattok promóciós linkünkön keresztül, ezzel közvetetten is támogatva munkánkat.

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂