A korábban Facebook néven ismert Meta birtokában lévő Instagram egy blogposztban számolt be arról, hogy lehetővé teszi az NFT-k megjelenítését a felületén.

Első körben száz országban lesz elérhető ez a funkció, amellyel digitális kollekciókat lehet bemutatni, és ehhez össze lehet kapcsolni a kriptotárcákat az Instagram appjával.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég azt is elmondta, hogy melyek ezek a tárcák, és, hogy ezekkel érhetők el az Ethereum, a Polygon, és a Flow blokkláncok hálózata.

A bejelentésben kitérnek arra is, hogy Afrika, Ázsia, a Csendes-óceáni térség, a Közel-Kelet, és Amerika területén egyaránt aktiválják ezt az újdonságot. Emellett azt is elmondták, hogy a Coinbase Wallet és a Dapper lesznek az első tárcák, ez utóbbival pedig a Flow blokkláncon lévő kollekciók is elérhetővé válnak.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Meta annak ellenére tette meg ezt a bejelentést, hogy a nemrégiben kiadott második negyedéves jelentésükből kiderül, a cég metaverzumos részlege veszteséget termel.

Nemrégiben ráadásul az Ethereum egyik alapítója is kritizálta a vállalatot, és annak terveit a metaverzumot illetően, elmondva, hogy „amihez a Facebook hozzányúl, az visszafele fog elsülni”.

A Meta mindenesetre bevezeti az újdonságát, ráadásul úgy, hogy elmondásuk szerint a megosztás illetve a posztolás semmibe sem fog kerülni a felhasználóknak.

A támogatott tárcák listáján a már említett kettő mellett megtalálható a Metamask, a Trust Wallet, és a Rainbow is.

„Lehetővé válik, hogy összekapcsoljuk a fiókokat a kriptotárcákkal, megosszuk a digitális gyűjteményeket, és automatikusan hozzá legyen rendelve az adott NFT-hez az alkotó és a tulajdonosa is.”

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!