Az IMF reagál a CBDC-k iránti növekvő érdeklődésre

-

Mivel a központi banki digitális valuták (CBDC-k) iránti érdeklődés soha nem látott méreteket ölt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a témával kapcsolatos útmutatók iránti igény megugrását tapasztalja.

Ennek kezelésére az IMF egy CBDC-kézikönyv kiadását tervezi, Bo Li vezérigazgató-helyettes nemrégiben tartott beszéde szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CBDC-ket vizsgáló központi bankok sürgős igényeinek kielégítésének fontossága

Felismerve a CBDC-k bevezetését fontolgató központi bankok támogatásának sürgősségét, az IMF az elmúlt két évben közel 30 olyan országgal tárgyalt, amelyek segítséget kértek.

Mivel több mint 40 ország kér útmutatást, Li hangsúlyozza a CBDC-kapacitásfejlesztés fontosságát a digitális szakadék megelőzése érdekében.

A rosszul megtervezett CBDC-k számos kockázatot rejthetnek magukban, ami arra ösztönzi az IMF-et, hogy készítsen egy CBDC-kézikönyvet, amely a kapacitásfejlesztés alapjául szolgál.

A készülő kézikönyvet részletesebben az IMF munkatársainak beszámolóját tartalmazza, amely kiemeli, hogy az elsősorban leíró, nem pedig előíró jellegű lesz, és információkat, tapasztalatokat, empirikus megállapításokat és értékelési kereteket kínál a CBDC-k számára.

A négy-öt év alatt elkészülő kézikönyvet elsősorban Japán fogja finanszírozni.

A jelentés tartalmazza a kézikönyv előzetes tartalomjegyzékét, amely 19 fejezetet tartalmaz, átfogó szakaszokra osztva, amelyek mind szakpolitikai, mind technikai kérdésekkel foglalkoznak.

Ahogy a politikai döntéshozók egyre kézzelfoghatóbb kérdésekkel foglalkoznak a CBDC-kkel kapcsolatban, az IMF tanácsainak jobban az egyes országok körülményeihez kell igazodniuk, és normatívabbnak kell lenniük, a politikai tapasztalatokban és keretrendszerekben rögzítve.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az IMF azonban prioritásként kezeli a rendszer szempontjából fontos országoknak és azoknak az országoknak nyújtott segítséget, amelyek gyorsan haladnak a CBDC-fejlesztésekkel, de nagy kapacitásbeli korlátokkal vagy gyenge szabályozási normákkal küzdenek.zeta

 

Olvastad már? Raliba kezdett az ETH árfolyama a frissítés után

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!