Az FTX tőzsde és az Alameda Research hitelkeretet biztosít egyes kriptós cégeknek

-

Sam Bankman-Fried, a népszerű FTX tőzsde alapítója egy nemrég adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy néhány kriptotőzsde „titokban fizetésképtelen”, és hamarosan csődbe mehet.
Az FTX és az Alameda Research már segített a Blockfinak és a Voyager Digitalnak, mivel a 30 éves milliárdos szerint néha meg kell tenni „azt, ami szükséges a dolgok stabilizálásához és az ügyfelek védelméhez”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptogazdaságot keményen sújtotta a jelenlegi medvepiac és a Terra LUNA és UST múlt hónapban bekövetkezett bukása. A Terra eleste vitathatatlanul egy jelentős dominóhatást indított el, amelynek következtében számos cég jelentős veszteségeket szenvedett el.
A kriptoközösséget sújtó problémák közül sok a masszív tőkeáttételből ered, és a hatás nagy része a hitelezőkhöz és a hitelfelvevőkhöz kötődik. Több mint két héttel ezelőtt a Celsius kriptokölcsönző szüneteltette a kifizetéseket, és „az ügyet ismerő személyek” szerint a Celsius figyelemre méltó pénzügyi nehézségekkel küzd.
A Three Arrows Capital (3AC), egy szingapúri székhelyű kripto-befektetési alap állítólag döntő likvidálások áldozatává vált, és 200 millió dollár értékben vásárolt zárolt luna classic (LUNC) értékpapírt, amely most 700 dollárt ér.
A Terra, a Celsius és a 3AC által levezetett problémák a jelek szerint más kripto cégekre is átterjedtek.
Bankman-Fried másik cége, az Alameda Research segített a Voyager Digitalnak megbirkózni a 3AC kitettséggel, 500 millió dolláros hitelkeretet biztosítva a cégnek.

Az általa vezetett FTX kriptotőzsde június 21-én 250 millió dolláros hitelkeretet adott a Blockfi projektnek. Bankman-Fried emellett június 19-én a 3AC-ról is beszélt, és a Twitteren kifejtette, hogy a 3AC pénzügyi nehézségei „nem történhettek volna meg egy olyan onchain protokollal, amely átlátható”.
2022. június 28-án a Forbes szerzője, Steven Ehrlich interjút készített Bankman-Frieddel, és az FTX vezérigazgatója nagyon őszintén beszélt a kriptotőzsdékről. Bankman-Fried beszélt a Blockfi és a Voyager cégekbe nemrég történt befektetésekről is, mivel az FTX vezérigazgatója kifejtette, hogy van rá esély, hogy nem fog megtérülni a befektetése.

„Tudja, hajlandóak vagyunk itt egy kissé rossz üzletet kötni, ha ez kell ahhoz, hogy valamiféleképpen stabilizáljuk a dolgokat és megvédjük az ügyfeleket. Van néhány harmadrangú tőzsde, amelyik már titokban fizetésképtelen. Vannak olyan cégek, amelyek alapvetően túlságosan elszálltak, és nem célszerű őket támogatni olyan okok miatt, mint a jelentős hiány a mérlegükben, szabályozási problémák, vagy hogy nem sok olyan üzlet maradt, amit meg lehetne menteni.”

2022. május 27-én Bankman Fried úgy nyilatkozott, hogy az FTX kész milliárdokat fordítani fúziókra és felvásárlásokra. Bankman-Fried a Forbesnak nyilatkozva kifejtette, hogy az FTX pénzügyileg stabil, és 10 negyedév óta nyereséges.
Ehrlichnek elmondta, hogy az FTX szemet vetett a túlságosan tőkeáttételes kriptobányászokra. A becslések szerint jelenleg 4 milliárd dollárnyi, kriptobányász-berendezésekkel fedezett problémás hitel áll közel a bedőléshez.
Szóba került a piaci értékelés alapján legnagyobb stabilcoin, a tether (USDT) is. Az FTX vezérigazgatója nem aggódik a tether miatt.

„Úgy gondolom, hogy a tetherrel kapcsolatos igazán pesszimista, medvés nézetek tévesek… Nem hiszem, hogy bármilyen bizonyíték alátámasztaná őket.”

Olvastad már? Népszerű coinokat is eltávolít a Crypto.com az Earn programjából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!