Az FTX-alapító SBF pereskedése „hónapokig vagy évekig” is eltarthat

-

Az FTX alapítója és volt vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried „SBF” ellen indított csalási eljárás „hónapokat vagy éveket” is csúszhat, ha további vádakat terjesztenek elő – állítja a tanácsadói csapatának legutóbbi bírósági beadványa.

Az ügyvédek szerint a Legfelsőbb Bíróság nemrégiben hozott ítélete arra utal, hogy nem követett el csalást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FTX ügyvédei azt állítják…

SBF ügyvédei azt állították, hogy a kiadatása után az amerikai kormány által felhozott vádak sérthetik az USA és a Bahamák közötti egyezményt.

Ő fenntartotta a jogot, hogy minden ilyen kísérletet nemzetközi bíróságon megtámadjon.

Az amerikai kormány a múlt hónapban azzal érvelt, hogy engedélyt kérhet a Bahama-szigetektől további illetékek kivetésére, és hogy joghatósága van, mivel az SBF cselekedetei hatással voltak az amerikai kriptopiacokra.

A cikkírás idején Bankman-Fried házi őrizetben van. Ugyanakkor ártatlannak vallotta magát a csalás és pénzmosás vádjában.

A Legfelsőbb Bíróság egy állami szerződéskötéssel kapcsolatos döntésében nemrég leszűkítette a szövetségi csalási előírások hatókörét.

Ez az intézkedés arra ösztönözte az SBF ügyvédi csapatát, hogy megerősítse érvelését.

Ez és más ügyek aláássák azokat az érveket, amelyek szerint Bankman-Fried becsapott egy bankot, és azok, akik pénzt adtak kölcsön a fedezeti alapjának, az Alameda Researchnek, elvileg még mindig visszakaphatják a pénzüket, amikor a céget felszámolják – állították az ügyvédei.

Az Alameda hitelezőit nem fosztották meg jogaiktól

A beadvány szerint az SBF intézkedései nem fosztották meg az Alameda hitelezőit a meglévő hitelek behajtására vonatkozó szerződéses jogaiktól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX csődeljárása során az Alameda hitelezői agresszíven érvényesítik az érdekeiket.

Azt állította továbbá, hogy a Bank-1 bankszámláihoz való hozzáférés ellenőrzésére vonatkozó joga már nem érvényes a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalása következtében, amely elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint az SBF félrevezette a North Dimension nevű cégének létrehozott bankszámla rendeltetését.


Olvastad már? Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!