Az FTX-alapító SBF pereskedése „hónapokig vagy évekig” is eltarthat

-

Az FTX alapítója és volt vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried „SBF” ellen indított csalási eljárás „hónapokat vagy éveket” is csúszhat, ha további vádakat terjesztenek elő – állítja a tanácsadói csapatának legutóbbi bírósági beadványa.

Az ügyvédek szerint a Legfelsőbb Bíróság nemrégiben hozott ítélete arra utal, hogy nem követett el csalást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FTX ügyvédei azt állítják…

SBF ügyvédei azt állították, hogy a kiadatása után az amerikai kormány által felhozott vádak sérthetik az USA és a Bahamák közötti egyezményt.

Ő fenntartotta a jogot, hogy minden ilyen kísérletet nemzetközi bíróságon megtámadjon.

Az amerikai kormány a múlt hónapban azzal érvelt, hogy engedélyt kérhet a Bahama-szigetektől további illetékek kivetésére, és hogy joghatósága van, mivel az SBF cselekedetei hatással voltak az amerikai kriptopiacokra.

A cikkírás idején Bankman-Fried házi őrizetben van. Ugyanakkor ártatlannak vallotta magát a csalás és pénzmosás vádjában.

A Legfelsőbb Bíróság egy állami szerződéskötéssel kapcsolatos döntésében nemrég leszűkítette a szövetségi csalási előírások hatókörét.

Ez az intézkedés arra ösztönözte az SBF ügyvédi csapatát, hogy megerősítse érvelését.

Ez és más ügyek aláássák azokat az érveket, amelyek szerint Bankman-Fried becsapott egy bankot, és azok, akik pénzt adtak kölcsön a fedezeti alapjának, az Alameda Researchnek, elvileg még mindig visszakaphatják a pénzüket, amikor a céget felszámolják – állították az ügyvédei.

Az Alameda hitelezőit nem fosztották meg jogaiktól

A beadvány szerint az SBF intézkedései nem fosztották meg az Alameda hitelezőit a meglévő hitelek behajtására vonatkozó szerződéses jogaiktól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX csődeljárása során az Alameda hitelezői agresszíven érvényesítik az érdekeiket.

Azt állította továbbá, hogy a Bank-1 bankszámláihoz való hozzáférés ellenőrzésére vonatkozó joga már nem érvényes a Legfelsőbb Bíróság állásfoglalása következtében, amely elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint az SBF félrevezette a North Dimension nevű cégének létrehozott bankszámla rendeltetését.


Olvastad már? Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!