Az FCA nyomozást folytat Crispin Odey ellen

-

A Financial Conduct Authority(FCA) megerősítette, hogy vizsgálatot folytat Crispin Odey és az Odey Asset Management fedezeti alap ellen.

Az okból. hogy kiderítse a fedezeti alapkezelő megfelel-e a pénzügyi ágazatban való munkavégzésre való alkalmassági és megfelelőségi tesztnek, mivel állítólagosan visszaéléseket követett el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzügyi felügyelet azokat az állításokat vizsgálja, amelyek szerint Odey „nem megfelelő céllal” elbocsátotta a cég végrehajtó bizottságát.

Az FCA kötelességszegés miatt vizsgálja Odeyt

Az FCA július 3-i bejelentése szerint vizsgálatot indított Odey és az elmúlt két évben tanúsított magatartása ellen.

Odey állítólag esetlegesen bűncselekményekben is részt vett, ezért az FCA kapcsolatban áll az őt vizsgáló rendőrségi nyomozókkal is.

A bejelentésben a felügyelet megemlítette, hogy az általa felügyelt cégek kultúrájának javítására, a vezetők alkalmasságának biztosítására, valamint arra összpontosít, hogy a munkatársaknak megfelelően kell felmérniük az igazolt munkatársak alkalmasságát.

Az FCA azt is vizsgálja, hogy vajon nem tartott-e be olyan magatartási szabályokat, mint a pénzügyi szolgáltatásokról és piacokról szóló törvény 2023. évi iránymutatásai szerinti megfelelő szakértelem, körültekintés és integritás.

A múlt hónapban jelentésekből kiderült, hogy Odey állítólag két évtized alatt 13 nőt zaklatott szexuálisan. Ő azonban tagadta ezeket a vádakat.

Nikhil Rathi, az FCA vezérigazgatója megerősítette, hogy a vizsgálatok 2021 közepén kezdődtek, és az FCA 2020 óta szorosan vizsgálja a céget. Azt is elmondta, hogy Odey a vizsgálat bírósági felülvizsgálatával fenyegetőzött.

A bankok megszakítják kapcsolataikat az Odey Asset Managementtel

Az Odey Asset Management a vádak nyomán néhány alap és portfóliókezelője más cégekhez igazolt át.

A Goldman Sachs nemrég bejelentette, hogy megszakította kapcsolatát az Odey Asset Managementtel, mondván, hogy „megvizsgálja” a kapcsolatukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JP Morgan Chase és a francia BNP Paribas bank által ellenőrzött Exane nem sokkal később követte őt, megerősítve, hogy kapcsolatuk az Odey-vel megszűnik.

Eközben a hírekre az FCA nagyszabású bejelentése után került sor, amelyben emlékeztette a kripto cégeket, hogy tartsák be az iránymutatásait, különben büntetőjogi felelősségre vonással kell számolniuk.

A kripto cégeknek 2023 októberéig meg kell felelniük az új szabályoknak, beleértve az első befektetők számára előírt 24 órás türelmi időt, hogy megakadályozzák a felhasználók félrevezetését.


Olvastad már? A DFSA arra szólítja fel a Saxo Bankot, hogy adja el kriptotartalékait

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!