Az Evergrande felszámolása potenciális globális válságot válthat ki, ami fellendíti a kriptopiacot

-

Mivel nem sikerült meggyőznie a bíróságot a gigantikus adósságának visszafizetésére irányuló szerkezetátalakítási stratégiájáról, a kínai Evergrande Groupot hétfőn felszámolásra kötelezték, ezzel súlyosbítva a világ második legnagyobb gazdaságának ingatlanválságát.

A vállalat értékelése az elmúlt évben több mint 90 százalékkal csökkent, így közgazdászok nehéz időket jósolnak az Evergrande befektetőinek, köztük a bankoknak, az ingatlanvásárlóknak és más ingatlancégeknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ráadásul a kínai kormány már most is küzd a negatív infláció hatásaival, amely körülbelül -0,3 százalékon áll.

Dominóhatás a globális piacokra

Az Evergrande válságának kontextusába helyezve a vállalat adósságállománya több mint négyszer nagyobb, mint El Salvador bruttó hazai terméke (GDP), és megegyezik Chile, Románia és Finnország adósságával.

Figyelemre méltó, hogy az Evergrande közvetlenül és közvetve is jelentős munkaadó volt Kínában, akik most elvesztették jövedelemforrásukat.

Ezenkívül a vállalat a világ különböző országaiból szerezte be az építőanyagokat, ami szintén hatással lesz a különböző logisztikára.

Ingyenes Bitcoin hirdetés

Az Evergrande összeomlása fájdalmas lecke volt a legtöbb befektető számára, akiknek erős meggyőződése volt az ingatlanok iránt a Bitcoin és más digitális eszközökkel szemben.

Mivel az egyik vezető hongkongi székhelyű alapkezelő, a Harvest Global Investment kérelmezte, hogy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat (ETF) kínálhasson, feltételezhető, hogy a digitális eszközök iránti kereslet növekszik a régióban.

Evergrande

Érdekes módon az on-chain adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin-bálnák több coin-t halmoztak fel a rövid távú áringadozás ellenére, amelyet a rövid távú tulajdonosok profitszerzése és a Grayscale Investments közelmúltbeli Bitcoin-dömpingje okozott.


Olvastad már? A Binance Coin (BNB) árfolyam előrejelzése 2024-2033: A BNB készen áll a bikafutásra?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!