Az Ethereum opciók kereskedési volumene elérte a 17 milliárd dollárt: közeledik a bikapiac?

-

A The Block Data dashboard szerint az Ethereum (ETH) opciós kereskedési volumene a hónapban eddig regisztrált 17,9 milliárd dollárral minden idők legmagasabb értékére ugrott.

Ez 2 %-os növekedést jelent az érme opciós piacán decemberben regisztrált 17,7 milliárd dolláros kereskedési volumenhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A coin put-call arányának értékelése azt mutatta, hogy a január 26-án lejárt 932.000 Ether opciós kontraktus jelentős része az árfolyam-rallira tett betétekből állt.

Forrás: The Block

A GreeksLive az X-en nemrég közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy az Ethereum opciók open interest-je 0,31-es put-call arányt mutatott az opciós kontraktusok lejárta előtt.

Az eszköz put-call aránya az adott eszközzel kapcsolatos piaci hangulatot méri.

Ezt úgy teszi, hogy a forgalomban lévő eladási opciók (az árfolyam csökkenésére tett feltevések) számát elosztja a forgalomban lévő vételi opciók (az árfolyam emelkedésére tett feltevések) számával.

A 0,31-es put-call arány azt jelenti, hogy minden 100 megvásárolt ETH vételi opcióra csak 31 eladási opciót vásároltak.

Ez azt mutatja, hogy az ETH derivatív piacának résztvevői arra számítottak, hogy az ETH árfolyama emelkedni fog, vagy legalábbis stabilan tartja magát a lejárathoz közeledve.

Az Ethereum (ETH) határidős piaca

Az érme határidős piacán a kereskedők által alkalmazott megközelítés eltérő. úgy találtuk, hogy az ETH határidős open interest 11%-kal csökkent január 17-e óta.

A Coinglass adatai szerint 8,7 milliárd dollárról 7 milliárd dollárra esett vissza a cikkírás idején.

Forrás: Coinglass

Ha egy eszköz open interest-je ilyen módon csökken, az arra utal, hogy kevesebb új határidős kontraktust nyitnak a csökkenő áringadozás, a csökkenő pozitív hangulat, vagy a kereskedők egyszerűen csak lezárják a meglévő pozíciókat anélkül, hogy újakat nyitnának.

Egyes volatilitási markerek értékelése megerősítette az áringadozások csökkenését a hónap közepe óta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Például az ETH Average True Range (ATR) – amely a piaci volatilitást a magas és az alacsony árak közötti átlagos tartomány kiszámításával méri egy meghatározott számú időszakon keresztül – a cikkírás idején 100,50-en állt. Január 13. óta 15%-kal csökkent.

Amikor az ATR csökkenést tapasztal, az azt jelzi, hogy az áringadozások egyre kevésbé jelentősek.

Hasonló tendenciát mutat a coin Chaikin Volatilitása is, amely ugyanezen időszak alatt 160%-kal csökkent.

ethereum
Forrás: TradingView

Ez az indikátor szintén az áringadozást méri, egy eszköz legmagasabb és legalacsonyabb árai közötti különbséget követve egy meghatározott időszak alatt. Ha ez csökken, a volatilitás alacsony.


Olvastad már? Ezek az érmék léphetnek a Dogecoin nyomdokaiba – Top 5 mém érme előértékesítés

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!