Az Ethereum és a Polygon vonzza az új felhasználók többségét

-

Az NFT-tevékenység által vezérelt új felhasználók számának bővülése a DeFi-hez képest nagyobb változatosságot mutatott a különböző hálózatok között.

Az Ethereum és annak Layer 2 skálázó megoldása, a Polygon vonzotta messze a legtöbb új felhasználót 2024 első negyedévében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Flipside legutóbbi jelentéséből kiderült, hogy ez a két blokkláncplatform gyűjtötte a legtöbb kumulatív új felhasználót a megfigyelt EVM-láncok közül az év eleje óta.

A Polygon 12,3 millió új felhasználóval büszkélkedhetett, míg az Ethereum 13,4 millióval – ez az összes megfigyelt láncot tekintve az idei új felhasználók nagyjából 70%-a március 27-én.

Ezt követően az Arbitrum következett, amely a legtöbb új felhasználót (4,7 millió) regisztrálta ugyanebben az időszakban.

Az Ethereum és a Polygon kiterjedt múltját figyelembe véve a legtöbb EVM-lánchoz képest nem meglepő, hogy jelentős dominanciát tartanak.

Az Ethereum és a Polygon új felhasználószámának növekedése relatíve csak 298,3%, illetve 359,7% volt 2024 januárja és márciusa között, amivel az összes megfigyelt lánc között a középmezőnyben helyezkednek el – áll a Flipside jelentésében.

DeFi – az új felhasználói növekedés fő hajtóereje

A DeFi az új felhasználók bővülésének elsődleges katalizátoraként jelent meg idén a különböző láncoknál.

A megfigyelt EVM-láncok közül a DeFi kereskedelmi volumene az év eleje óta ugrásszerűen megnőtt.

Az Ethereum áll az élen 1 milliárd dolláros kumulatív kereskedelmi volumennel, a legforgalmasabb kereskedési napot március 5-én regisztrálták, amikor a számok meghaladták a 428 millió dollárt.

Tény, hogy március bizonyult a legaktívabb kereskedési időszaknak az összes megfigyelt láncban.

Miközben a DeFi kereskedési aktivitás az Optimism és az Arbitrum piacokon enyhe csökkenést tapasztalt az elmúlt héten, összességében a DeFi aktivitás következetesen emelkedő pályát mutatott.

Ez éles ellentétben áll a 2023 nagy részében tapasztalt kiszámíthatatlan piaci ingadozásokkal.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Habár az Arbitrum jelentősen lemaradt az Ethereum és a Polygon mögött az új felhasználók megszerzésében, az új felhasználók kereskedési volumenét tekintve erős második helyet sikerült megszereznie, és 9,5 milliárd dollárt gyűjtött össze 2024 eleje óta.

Ezt a teljesítménybeli különbséget a Polygon idei magas NFT kereskedési volumenének köszönheti, amely január elején érte el a napi 6,3 millió dolláros csúcsot, szemben az Arbitrum alacsonyabb, 229.000 dolláros napi csúcsával február közepén.

Vegyes eredményeket mutat az új felhasználók növekedése az NFT-ben

Új felhasználók NFT-tevékenységbe való bekapcsolódása „vegyes” mintázatot mutatott, a két legnagyobb láncnál ellentétes tendenciákat tapasztaltak.

A DeFi-hez viszonyítva az új felhasználók NFT-aktivitáson alapuló növekedése hálózattól függően nagyobb volatilitást mutatott.

Miközben a Polygon új felhasználók NFT kereskedési aktivitása az év eleje óta folyamatosan csökkent, addig az Ethereum és a Base aktivitása ezzel szemben folyamatosan emelkedett.

A többi láncban az NFT-kereskedelem hétről hétre ingadozott, egyértelmű mintázat nélkül.

Az Ethereum és a Polygon az év eleje óta megőrizte a legmagasabb USD-volumenű NFT-tranzakciókat.

Január 1. óta az Ethereum napi volumene folyamatosan 1 millió dollár felett maradt, míg a Polygon napi volumene január elején több mint 6 millió dollárral tetőzött, majd 500.000 dollár alá csökkent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A legjobb 4 kriptopiaci opció, hogy növeld a portfóliódat 2024 áprilisában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!