Az Enron elítélt, korábbi vezérigazgatója a kriptopénzek felé venné az irányt

-

Jeffrey Skilling, az Enron Corp korábbi vezérigazgatója frissen szabadult egy 12 éves börtönbüntetés letöltése után, melyet belső kereskedésért és csalásért kapott.

Olvastad már? Óriási megtérülést hoz a Binance Launchpad

A blokklánc és a kriptopénzek feltörekvő iparába szeretne beszállni. Pontos részleteket egyelőre nem tudni, de a digitális technológiákat az olajiparban és gáziparban szeretné hasznosítani.

Kriptopénz alapú energiavállalkozás

Egyes hírek szerint Skilling már számos a kriptoiparban jelentős személlyel is találkozott.
Belső források szerint egy blokklánc alapú platformot szeretne indítani, mellyel az olaj és gáziparba lehetne fektetni.

2006-ban Skillinget elítélték bennfentes kereskedés, csalás és összeesküvés vádjával.
24 évig terjedő börtönbüntetést kapott eredetileg, de beadta a fellebbezés jogát, így csökkentették börtönbüntetését.
Ed Hirs, a Housti-i Egyetemről a következőt mondta Skilling új ambícióiról:

„Csak valakinek a támogatása kell hozzá, hogy visszaszálljon a piacra, de a lehetőségei meglehetően korlátozottak, ha mégis talál valakit, akkor még sikeres is lehet.”

Kriptopénzek: Újabb fejezet egy csaló történetében

Elképzelhető, hogy Skilling  választása azért esett a kriptopénzekre, mert nincs egyéb választási lehetősége.
Az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) ítélete alapján Skilling nem tölthet igazgatói pozíciót semmilyen részvénytársaságnál.
A legtöbb kriptopénz és blokkláncvállalat azonban magánkézben van, így Skilling betölthet tiszti vagy igazgatói pozíciót ilyen cégekben anélkül, hogy megsértené az SEC döntését.
Továbbá az olaj és gázszektorban egyre növekszik az érdeklődés a kiosztott rendszerek iránt. Skilling jelentős mértékben forradalmasította az Egyesült Államok gázpiacát, mielőtt még jogi problémái akadtak.

Olyan jelentős cégek is érdeklődnek a blokklánc iránt, mint a Shell. Az ötödik legnagyobb olaj és gáztermelőnek számító Shell nemrég állásokat hirdetett blokkláncfejlesztők számára.
Januárban a blokkláncalapú olaj és gázkereskedésekkel foglalkozó VAKT bejelentette, hogy olyan óriáscégek is jelen vannak a platformján, mint a Chevron, a Reliance és a Total.
A VAKT 2018-ban indult és célja, hogy az olaj és gáziparban hasznosítsa a blokklánc technológiáját.
Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt kölcsön, vagy a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a további hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el a nyomon követést a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!
 
Szeretnéd támogatni a munkámat, te itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!