Az elbocsátott vezérigazgató visszatér az OpenAI-hoz

-

Az elbocsátott OpenAI vezérigazgató Sam Altman csak napokkal a távozás után visszahelyezték a pozíciójába.

A váratlan eltávolítását követő széles körű reakciókra reagálva az OpenAI bejelentette Sam Altman visszahelyezését a vezérigazgatói posztra és új igazgatósági tagok kinevezését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A delaware-i székhelyű amerikai mesterségesintelligencia-kutató szervezet azt állította, hogy „dolgozik a megállapodás részleteinek kidolgozásán”.

Altman megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy alig várja, hogy visszatérjen az OpenAI-hoz.

Az elbocsátott vezérigazgató visszatér az OpenAI-hoz

Altmannak a ChatGPT tavalyi bemutatását követően vált ismertté, ami az AI-kutatás és -fejlesztés előrehaladásának hullámát indította el, amit jelentős, összesen milliárdos nagyságrendű befektetések követtek a területen.

Hétvégi távozása az OpenAI számos alkalmazottjának kritikáját váltotta ki, ami az igazgatótanácshoz intézett kollektív üzenetben tömeges lemondással fenyegetőzve, amennyiben az igazgatótanács hivatalosan nem lép le.

A vezető elmozdítását a vezetőséggel folytatott kommunikációjának állítólagos következetes átláthatóságának hiányára vezették vissza.

Egy kiszivárogtatott közlemény nem közölte Altman távozásának konkrét okait, de hangsúlyozta, hogy az nem visszaélés vagy a pénzügyekkel, üzleti műveletekkel, biztonsággal vagy biztonsági/adatvédelmi gyakorlatokkal kapcsolatos problémák miatt történt.

Későbbi jelentések szerint Altman, Greg Brockmannel, a vállalat társalapítójával és elnökével, valamint más korábbi munkatársakkal együtt a Microsofthoz, az AI startup egyik fő befektetőjéhez készül csatlakozni.

Altman váratlan elbocsátását követően a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella által vezetett nagybefektetők a hírek szerint Altman visszahelyezését a vezérigazgatói posztra és a jelenlegi igazgatótanács leváltását szorgalmazták.

A megoldáshoz bonyolult tárgyalásokra volt szükség, amelyek eredményeként az OpenAI november 22-én bejelentette, hogy elvi megállapodásra jutott.

„Elvi megállapodásra sikerült jutnunk arról, hogy Sam visszatér az OpenAI-hoz vezérigazgatóként, egy új, Bret Taylorból (elnök), Larry Summersből és Adam D’Angelóból álló kezdeti igazgatótanáccsal. Együttműködünk a részletek kidolgozásában. Nagyon köszönjük a türelmeteket ezen keresztül.”

A Worldcoin (WLD) 16%-kal megugrott

Altman leváltása a Worldcoin natív tokenjének, a WLD-nek jelentős, kétszámjegyű értékvesztéséhez vezetett.

Visszatérése azonban hasonlóan drámai elmozdulást váltott ki, de pozitív irányba.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A WLD az elmúlt 24 órában jelentős, mintegy 16%-os emelkedést tapasztalt, ami a tokent a cikk írásakor 0,0089 dollárra emelte.


Olvastad már? A Binance több mint 1 milliárd dolláros kiáramlást regisztrált

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!