Az Avalanche ökoszisztéma növekedése segíteni fogja az AVAX árfolyamát?

-

Az Avalanche (AVAX) ökoszisztémája az elmúlt hónapokban hatalmas növekedést ért el.

A hirtelen megugró aktivitás

2023 negyedik negyedévében a hálózaton figyelemre méltó kiugrások voltak az on-chain aktivitásban, november 22-én 6,4 millió tranzakciót, december 19-én pedig 6,3 millió tranzakciót ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az első megugrást az ASC-20-asok kezdeményezték, míg a másodikat a mém érmékhez kapcsolódó megnövekedett aktivitás okozta.

E kiugrások tartós növekedést eredményeztek, az új felhasználók száma a cikkírás idején 17,7%-kal haladta meg az aktív felhasználókét.

A láncon belüli aktivitást tekintve a januári teljes napi tranzakciós volumen 36,4%-kal nőtt októberhez képest (19,2 millió tranzakció vs. 14,1 millió).

A növekedés egyre nagyobb mértékben oszlott meg az új alhálózatok és projektek között: 2023 negyedik negyedéve és február 2. között több mint 249,4 ezer új szerződést helyeztek üzembe, amelyek összesen 75,3 millió alhálózati tranzakciónak adtak otthont.

Avalanche
Forrás: Artemis

A DeFi állapotának áttekintése

Az Avalanche Total Value Locked (TVL) 2023 negyedik negyedévének elején kezdett emelkedni, december 21-én érte el a csúcsot 1,53 milliárd dolláron, és azóta folyamatosan 1 milliárd dollár felett maradt.

Ezt a TVL növekedést olyan kiemelkedő protokollok hajtották, mint a Benqi, az Aave, a Struct és a Delta Prime.

Nevezetesen a Benqi Finance a hálózat TVL-jének több mint 40%-át tette ki december 21-én.

A Trader Joe folytatta az Avalanche DeFi jelenetének dominanciáját, több kereskedési volument vonzva, mint az összes versenytársa együttvéve.

Noha az Avalanche általános DeFi aktivitása 2023 vége óta fokozatosan csökkent, a hálózat napi Real World Asset (RWA) piaci tőkeértéke 2023 októbere és 2024 februárja között 44,7%-kal nőtt.

Forrás: Artemis

Hogyan tartja magát az AVAX?

Ezen tényezők ellenére az AVAX árfolyama jelentősen csökkent az elmúlt napokban.

Ezen időszak alatt alacsonyabb mélypontokat és alacsonyabb csúcsokat mutatott az árfolyam. Ugyanakkor nem alakult ki jelentős trend.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikkírás idején az AVAX árfolyama 37 dollár körül mozog. Ha árfolyama tovább csökken, a token hamarosan elérheti a 27,29 dolláros támaszszintet.

Ellenkezőleg, ha az AVAX árfolyama növekszik, akkor meggyengítheti a 43,52 dolláros ellenállási szintet, és akár túl is lépheti azt.

Avalanche
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A 8 legjobb kripto, amit a 2024-es bikapiacon a legnagyobb hozamért érdemes megvenni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!