Az ausztrál hatóságok visszavonták az FTX működési engedélyét

-

Az ausztrál értékpapír-felügyeleti hatóság, az ASIC megszüntette az FTX engedélyeit, így a tőzsde helyi leányvállalata már csak nagyon korlátozott mértékben működhet.

Erre főleg azért van szükség, hogy az üzletág teljes mértékben felszámolható legyen, és az ügyfelek megkapják a lehetséges kompenzációt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államokban tavaly jelentett csődöt az FTX tőzsde, az ASIC pedig most bejelentette, hogy az FTX Australia működését felfüggesztették, az engedélyeit visszavonták.

A kiadott, és az ASIC honlapján megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a határozat július 14-e óta érvényes, a tőzsde azóta nem birtokolja az úgynevezett AFS engedélyt, amely a pénzügyi szolgáltatások nyújtásához kell.

Az engedélyek hiányában az FTX Australia csak korlátozottan tud pénzügyi műveleteket végrehajtani, amelyek főleg a még meglévő derivatíva-ügyleteket érintik, és az ügyfelek kártalanítását.

A hatósági döntés során azt is kihangsúlyozták, hogy a cégnek ezentúl is meg kell felelni a hatósági elvárásoknak, és továbbra is azon dolgozni, hogy a lakossági ügyfeleket is kártalanítani tudják.

A bahamai székhellyel rendelkező FTX a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének számított, mielőtt tavaly novemberben csődöt jelentett az Egyesült Államokban, fizetésképtelenség miatt. Az alapítója, Sam Bankman-Fried csalás vádjával lett kiadva az amerikai hatóságok részére.

Az ausztrál leányvállalat, az FTX Australia szervezetébe szintén novemberben jelöltek ki ki három felügyelőt az ausztrál hatóságok, mivel a tőzsde az ASIC égiszén kívül működött.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az engedélyek felfüggesztése eredetileg csak március közepéig szólt, de később meghosszabbították, júliusig.

Most pedig végleg visszavonták a hatóságok az AFS jogosultságokat a tőzsdétől.

Olvastad már? Betiltották a kriptopénzeket Kuwaitban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!