Az ausztrál hatóságok visszavonták az FTX működési engedélyét

-

Az ausztrál értékpapír-felügyeleti hatóság, az ASIC megszüntette az FTX engedélyeit, így a tőzsde helyi leányvállalata már csak nagyon korlátozott mértékben működhet.

Erre főleg azért van szükség, hogy az üzletág teljes mértékben felszámolható legyen, és az ügyfelek megkapják a lehetséges kompenzációt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államokban tavaly jelentett csődöt az FTX tőzsde, az ASIC pedig most bejelentette, hogy az FTX Australia működését felfüggesztették, az engedélyeit visszavonták.

A kiadott, és az ASIC honlapján megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy a határozat július 14-e óta érvényes, a tőzsde azóta nem birtokolja az úgynevezett AFS engedélyt, amely a pénzügyi szolgáltatások nyújtásához kell.

Az engedélyek hiányában az FTX Australia csak korlátozottan tud pénzügyi műveleteket végrehajtani, amelyek főleg a még meglévő derivatíva-ügyleteket érintik, és az ügyfelek kártalanítását.

A hatósági döntés során azt is kihangsúlyozták, hogy a cégnek ezentúl is meg kell felelni a hatósági elvárásoknak, és továbbra is azon dolgozni, hogy a lakossági ügyfeleket is kártalanítani tudják.

A bahamai székhellyel rendelkező FTX a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének számított, mielőtt tavaly novemberben csődöt jelentett az Egyesült Államokban, fizetésképtelenség miatt. Az alapítója, Sam Bankman-Fried csalás vádjával lett kiadva az amerikai hatóságok részére.

Az ausztrál leányvállalat, az FTX Australia szervezetébe szintén novemberben jelöltek ki ki három felügyelőt az ausztrál hatóságok, mivel a tőzsde az ASIC égiszén kívül működött.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az engedélyek felfüggesztése eredetileg csak március közepéig szólt, de később meghosszabbították, júliusig.

Most pedig végleg visszavonták a hatóságok az AFS jogosultságokat a tőzsdétől.

Olvastad már? Betiltották a kriptopénzeket Kuwaitban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!