40%-os emelkedést jósolnak a BTC számára

-

Az elemzők szerint a Bollinger Szalagok indikátora nagy mozgás jelez előre, és ha az év eleji forgatókönyv játszódik le ismét, akkor 40%-os profitot várhatnak a Bitcoin (BTC) kereskedők.

A Glassnode adataiból kiderül, hogy a népszerű indikátor, a Bollinger Szalagok január óta nem látott mértékben szűköltek össze, és ez legtöbbször nagy mozgást vetít előre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC árfolyama egy szűk sávban mozog ebben a hónapban, a 30 ezer dollárt nem nagyon téveszti szem elől.

Egyes elemzők szerint ez a bikákat és a medvéket is próbára teszi.

„Úgy látszik, a BTC kezdi kifárasztani a kereskedőket, próbára téve a türelmüket. Ez legtöbbször meg szokta előzni a nagy mozgásokat, bár azt persze nem lehet tudni, hogy felfelé, vagy lefelé. De azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nagy volatilitás közelít, és érdemes lehet elkapni, mikor megindul.”

A Bollinger szalagok is arra utalnak, hogy előbb vagy utóbb nagy kilengés következhet.

Ez az indikátor most majdnem tankönyvi helyzetet mutat, amelyből leszűrhető, hogy a jelenlegi árfolyamsáv napjai meg vannak számlálva.

Az indikátor a mozgóátlagok segítségével kalkulálja ki, hogy egy-egy eszköz árfolyama mikor érkezik trendfordulóhoz.

A BTC esetében a szalagok az idei évben minden eddiginél közelebb vannak egymáshoz, és januárban az ilyen összeszűkülés után kezdődött meg a felfelé menetelés.

„A kriptopiacon szembeötlő mértékben alacsony a volatilitás. A 20 napos időtávon felrajzol Bollinger Szalagok extrém kilengést jósolnak. A távolságuk mindössze 4,2%, január óta ne volt ilyen csendes a bitcoin piaca.”

Az év elején a BTC nagy erősödést tapasztalt, és a januári hegymenet során végül 40%-os növekedett az árfolyama.

A Glassnode megosztotta, hogy az akkori szintről indulva az eladói nyomás sem volt nagynak tekinthető, kifejezetten kicsi volt az aktivitás.

Mindez annak ellenére, hogy az év eleji emelkedés egy hosszabb időszak után jött, mikor az árfolyam huzamosabb ideig tartózkodott a ciklus alján.

„A volatilitás jelenlegi szintje hasonló a ciklusok alján tapasztalthoz, és a piac szinte mozdulatlan. A realizált veszteségek és nyereségek összesített mértéke eléri a napi 290 millió dollárt. Ez soknak tűnhet, viszont a 2019-es csúcs során is hasonlót ért el, valamint 2020 októberében is nagyjából ugyanezen a szinten állt. Holott az akkori árfolyamok a jelenleginek csak nagyjából a felét mutatták. Ez egyértelműen arra utal, hogy bár a BTC piaca most kétszer nagyobb, a befektetők nem akarnak megválni a coinjaiktól, akkor sem, ha nyereségben, és akkor sem, ha veszteségben vannak.”

Olvastad már? A Bitcoin eléri a másfél millió dolláros árat?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!