Egy jelentős angol jótékonysági alap vezetője a Bloomberg londoni kripto-csúcstalálkozóján azt nyilatkozta, hogy a mostani árzuhanás csak egy „átmeneti akadály”.

Olvastad már?  10%-os esély van az ETF-re

James Bevan a CCLA – a szóban forgó alap – befektetési ügyvezetője elárulta, hogy szerinte a mostani áresések nem jelentenek „egzisztenciális válságot”. Hozzátette, hogy ez csak „átmeneti akadály”.

Bevan összevetette a hagyományos és kriptobefektetéseket. Úgy véli, „az intézményi befektetőknek is sok akadállyal kellett megküzdeniük a hagyományos pénzügyi piacokon”.

A CCLA „az Egyesült Királyság egyik legnagyobb pénzügyi vállalatának” vallja magát, és saját elmondásuk szerint április óta 7,842 millió fontnyi (majdnem 10 bilió dollárnyi) vagyont kezeltek.

A Bloomberg cikke szerint a kriptopénzekről szóló csúcstalálkozó is azt vetíti előre, hogy a „kriptopénzekre megfelelő szabályozások, nagy befektetések, alacsony volatilitás, és még nagyobb hagyományos eszközökkel történő integrálás vár”.

Az intézményi befektetők belépésére már számos jel utal. Elég csak arra gondolni, hogy jövő év első felétől a világ második legnagyobb értéktőzsdéje, a Nasdaq is belép a piacra BTC határidős ügyleteivel.

A Bloomberg kiemelte Marieke Flament, a blokkláncpénzügyekre szakosodott Circle Internet Financial Ltd. vezető marketingigazgatójának nyilatkozatát, miszerint: „ahhoz, hogy a kriptopénzek elterjednek, szükséges azok szabályozása, hogy elkerüljük az esetlegesen fellépő problémákat”.

Nem ez az első eset, hogy a Circle egy ügyvezetője hasonló álláspontot foglalt. Októberben a cég vezérigazgatója, Jeremy

Allaire hívta fel a globális piacok figyelmét arra, hogy működjenek együtt a kriptopénzek szabályozása érdekében.

Allaire azt nyilatkozta, hogy „a megegyezés a G20 szintjén szükséges”. Ez a kérés halló fülekre talált, amikor a G20 tagországok vezetői kijelentették szándékukat a kriptopénzek nemzetközi adórendszerének kialakításában.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!