A bitcoin ára ismét megtorpant az 58 ezer dolláros szintnél, de a derivatíva-kereskedők hangulata inkább optimista, így bőven van esély az új rekord beállítására.

A BTC több altot is alulteljesített az elmúlt hónapokban, de a trend fordulni látszik, rövid idő alatt 20%-ot erősödött az árfolyama, ismét áttörve az egy billió dolláros összkapitalizációt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek köszönhetően a befektetők ismét közelebb húzódtak a bitcoinhoz, és az altok általános esésbe kezdtek.

Ez persze veszélyes is lehet, ha túl nagy lesz az elbizakodottság, és sokan nagy tőkeáttétellel nyitnak vételi pozíciókat. Ilyenkor különösen érdemes alaposan szemügyre venni a származtatott piacok helyzetét.

Forrás: CoinMarketCap

A BTC 20%-os emelkedésével szemben az altok piaca 5,8%-ot erősödött. Van persze kivétel, a SHIB 200, az FTM 60, a KLAY pedig 36%-ot erősödött. Az altpiac összteljesítménye viszont messze elmarad a bitcoinétól.

Bill Miller, az imsert nagybefektető nemrégiben pozitívan nyilatkozott a bitcoinról, és egyben kritizálta az altokat is.

Miller szerint ráadásul a nagybankok is megjelentek a porondon, és a kockázati tőkebefektetőkön keresztül hatalmas összegeket irányítanak a BTC piacára. A mostani áremelkedés a makrogazdasági hatásoknak tudható be.

Az USA ismét megemelte a saját adósságplafonját, hogy decemberig is fizetni tudja a kötelezettségeit.

A megnövekedett inflációs félelmek, és az újabb várható stimulus pedig nagy emelkedéseket indukált az árucik-piacokon.

Az olaj ára hét éves csúcson van, a búza határidős jegyzése pedig 2013-ban járt ilyen magasan. Még az SP lakáspiaci indexe is 23,3%-ot emelkedett.

A kereskedők túlfűtött hangulatát könnyebben megérthetjük, ha vetünk egy pillantást a határidős piacokra. Ebből látszik, hogy a piac általánosságban véve optimista.

Az úgynevezett határidős prémium a határidős kötések ára, és a spot piaci árfolyam közötti különbségből adódik. 5-15% közötti prémium a megszokott a rendesen működő piacoknál.

Forrás: Laevitas

A bitcoin mostani rallija a sáv tetejéig tolta ezt a prémiumot, rámutatva, hogy a kereskedők optimisták, de még nem elbizakodottak.

Mikor elszabadul a piac, ez a prémium akár 25%-ig is felmehet, ezt láthattuk idén május közepén. Ha még jobban meg akarjuk érteni, hogy mi várható, akkor pedig az opciós kötésekre is vethetünk egy pillantást.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Nincs itt semmi látnivaló

Az opciós kereskedők a vételi és az eladási megbízások egymáshoz viszonyított arányával „jelzik”, hogy hogyan tekintenek a jövőre.

Forrás: Laevitas

Ez alapján most úgy tűnik, a várakozások semlegesek, egyik irányba sem tapasztalható nagy kilengés.

Ez alapján azt is mondhatnánk, hogy a vásárlók érdeklődése alábbhagyott, de valójában ennek az ellenkezője igaz.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Most úgy tűnik, az 57 ezer dolláros szintnél nem a tőkeáttétel fűti az emelkedő trendet, ezért egy visszahúzódás esetén sem kell attól tartani, hogy dominóként dőlnek be a pozíciók.

A bikák egyértelműen meg vannak győződve a várható emelkedésről, és ha a korrekció 20%-os esésbe torkollna is, a határidős prémium akkor is megmarad.

Olvastad már? Törölte, majd visszaállította Pompliano csatornáját a Youtube

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.