Az amerikai törvényhozók meglátogatták a Nigériában raboskodó volt Binance-vezeztőt

-

French Hill és Chrissy Houlahan amerikai törvényhozók látogatást tettek a nigériai Kuje börtönben, ahol a Binance egyik volt vezetőjét, Tigran Gambaryant tartják fogva.

A június 20-án közzétett X-bejegyzésében Hill beszámolt Gambaryan jogtalan fogva tartásáról egy szerinte „szörnyű börtönben”, és felhívta a figyelmet az egészségügyi problémákra, amelyekkel Gambaryan a fogva tartás alatt szembesül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Annak ellenére, hogy maláriában, kettős tüdőgyulladásban és jelentős súlyvesztésben szenved, Gambaryan nem kap megfelelő orvosi ellátást.

amerikai
Forrás: X

„Úgy találtuk, hogy szenved a [Kuje börtönében] uralkodó körülményektől… Még rosszabb, hogy nem jut megfelelő orvosi ellátáshoz.”

Hill Gambaryan szabadon bocsátását követeli

Hill kiemelte Gambaryan helyzetének iróniáját is, mivel olyan vádakkal kell szembenéznie, mint a pénzmosás és az adócsalás, amelyek ellen aktívan küzdött.

Hill felszólított Gambaryan azonnali humanitárius szabadon bocsátására, hangsúlyozva, hogy haza kell engedni az Egyesült Államokba.

Gambaryant, aki amerikai állampolgár és a Binance pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatos megfelelési osztályának vezetője, Nadeem Anjarwalla, a Binance afrikai regionális igazgatója mellett fogták el.

Anjarwallának azonban március 22-én sikerült megszöknie az őrizetből.

Az amerikai törvényhozók látogatása része annak a növekvő erőfeszítésnek, amelyet politikusok és volt szövetségi ügynökök tesznek Gambaryan szabadon bocsátása érdekében.

Levelet küldtek a Külügyminisztériumnak, amelyben a szabadon bocsátását szorgalmazták.

Felesége, Yuki Gambaryan arra sürgette az amerikai kormányt, hogy fokozza erőfeszítéseit férje hazahozatala érdekében, és kijelentette, hogy meggyőződése szerint a külügyminisztérium többet tehetne egy ártatlan amerikai állampolgár szabadon bocsátása érdekében.

Eközben Gambaryan jogi problémái Nigériában tovább fokozódnak, mivel a Gazdasági és Pénzügyi Bűnügyi Bizottság (EFCC) június 20-án újraindította a Binance és Gambaryan elleni pénzmosási ügyét.

A tanúk, köztük Abdulkabir Abbas, a nigériai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) igazgatója, keresztkérdéseket tettek fel az ülésen.

Abbas azt vallotta, hogy a Binance nem regisztráltatta magát a hivatalánál, mielőtt megkezdte volna működését az országban.

Tavaly a nigériai SEC illegálisnak nyilvánította a Binance működését, és figyelmeztette a lakosságot a platform használatát illetően.

Gambaryant tisztázták az adóvádak alól

Nemrég, június 14-én született egy bírósági ítélet, amely felmentette Gambaryant és Anjarwallát az adócsalás vádja alól.

Gambaryan és Anjarwalla ellen eredetileg 2024 márciusában emelt vádat a FIRS, azt állítva, hogy több milliárd naira értékű kriptopénztranzakciók után nem fizettek adót.

A Binance-t azzal vádolták, hogy nem fizetett hozzáadottérték-adót, társasági adót és nem nyújtott be adóbevallást.

A nigériai kormány keményen fellép a kriptovaluta-kereskedelmi platformok ellen, azzal vádolva őket, hogy befolyásolják a devizaárfolyamokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az EFCC külön vádat emel a Binance és annak vezetői ellen állítólagos pénzmosás és devizahitel-szerződés megsértése miatt.

A Binance vezetőinek őrizetbe vételére azt követően került sor, hogy a nigériai kormány a devizaspekuláció elleni kampány részeként betiltotta a kriptopénzcsatornákat.

A naira leértékelődése, amely a tavalyi devizareformok óta 70%-kal veszített értékéből a dollárral szemben, tovább bonyolította a helyzetet, amit a dollárhiány is súlyosbított.

Olvastad már? A mesterséges intelligencia nem tud jó vicceket mondani

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!