Az amerikai dollárral mutat korrelációt a bitcoin árfolyama

-

Nem látni a klasszikus inverz korrelációt az amerikai dollár és a bitcoin között, ahogyan a rekordárfolyam egyre közelebb és közelebb kerül.

A bitcoint már nem sok választja el az újabb rekordárfolyamától, az amerikai dollár erőssége pedig nem a bullish trendnek kedvez.

Az 56.000 dolláros ellenállás a következő árakadály a bitcoin számára

A Cointelegraph Markets és a TradingView adatai szerint is az esti kisebb korrekciót felívelés követte a BTC/USD árfolyamában március 10-én, amikor a pár becélozta az 55.000 dollárt.
Miután tegnap kéthetes csúcsokat ért el 54.500 dolláron, a bitcoin egy határozott ármozdulattal 55.700 dollár fölé került, mielőtt egy erős ellenállási sávba üközve csökkenni nem kezdett volna.
A legutóbbi újjáéledés csak még inkább hozzájárul a legnagyobb kriptopénz idei hónapban történt megerősödéséhez, és még teljesebb táptalajként szolgálhat majd az 58.300 dolláros rekordár eléréséhez.

„A bitcoin 56.000 dolláros területének gyönyörű elutasítása megérkezett. Eddig minden rendben”kommentálta az elmúlt nap eseményeit Michaël van de Poppe, a Cointelegraph Markets elemzője a Twitteren.

Ha az 52.000 dolláros terület tartja magát, akkor további oldalazásoknak lehetünk majd tanúi, majd az 56.000 dollár megújult leteszteléseinek.
Azonban újra, az 52.000 dollár megtartása kritikusnak számít majd a további csökkenő mozgások elkerülése érdekében.
A cikk írásakor már csak igen kis esély mutatkozott arra, hogy újratesztelhetjük az 52.000 dollárt, hiszen a hodlerek egyre több és több intézményi befektetőnek örülhetnek a bitcoin elfogadottságának versenyében.
Nemrég például az American Residential Warranty lépett partnerségre a Gemini kriptotőzsdével, hogy befektessen.

„És egy másik vállalat is úgy döntött, hogy bitcoint pakol a vagyonmérlegére”jegyezte meg Tyler Winklevoss, a Gemini társalapítója.

A Binance megrendelési könyvéből származó adatok szerint az eladók az 56.000 dolláron sorakoztak fel, és erős ellenállás található a 49.000 dolláros szinten is.

A DXY növekedése kéz a kézben jár a bitcoinnal

A március egyébként folytatta az érdekes ellentámadását a bitcoinkereskedők ellen, hiszen az amerikai dollár – az eddig inverzen korreláló eszköz – most a vezető kriptopénzzel haverkodik.
Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az amerikai dollár erősségi indexe továbbra is csökkenő nyomást helyez a bitcoinra, hiszen képes volt növekedéseket produkálni.
Az elmúlt két hét során mind a DXY, mint pedig a BTC/USD egymással párhuzamosan növekedtek.

Olvastad már? A bitcoinpiac újra elérte az 1 billió dolláros összértéket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!