Az Alameda legújabb lépése hatással lesz az ETH árára?

-

Az Ethereum (ETH) ára az elmúlt hetekben eléggé megugrott, azt követően, hogy a BTC ára is megemelkedett.

Ez a lendület optimizmust ébresztett a piacon az ETH-val szemben, ennek azonban hamarosan vége lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gondban van az ETH?

Az Alameda Research, a Sam Bankman Fried által alapított kriptopénz kereskedő cég, nemrégiben átmozgatta eszközeinek nagy részét.

Az egyik legnagyobb lépés, amit a cég tett, az ETH egy részének kiárusítása volt. A lookonchain adatai szerint a cég 1643 ETH-t utalt át. Ez közel 3,43 millió dollárt tett ki.

Ez az eladás hatással lehet az ETH árfolyamára a jövőben.

Hasonló problémával szembesült a Solana is, amikor felröppent a hír, hogy az Alameda Research átmozgathatja a pénzeszközeit.

A SOL azonban az egyik legnagyobb részesedésük volt, így a lehetséges árfolyamreakció erre a lépésre nagyon nagy lenne.

Ugyanez nem mondható el az ETH-ról, mivel az Alameda, annak ellenére, hogy nagy mennyiségű ETH-t tartott, nem tudott hasonló szintű hatást gyakorolni az eladással.

A bálnák megmutatják a hitüket

Ugyanakkor a többi bálna viselkedése, amely egybeesik ezzel a lépéssel, befolyásolhatja a piaci hangulatot a jövőben.

Az ETH a cikkírás idején 2.101 dolláron kereskedett, és az árfolyama 0,45%-kal emelkedett. Az ETH szerencséjére a többi bálna nem volt annyira érdekelt az ETH eladásában.

A Santiment adatai szerint az ETH-t birtokló címek aránya nőtt. Ez arra utalt, hogy a nagy címek továbbra is érdeklődést mutattak az ETH iránt.

Ha ez a minta fennmarad, akkor a bálnák által mutatott növekvő érdeklődés segíthet az ETH-nak abban, hogy ellenálljon az Alameda Research lépéséhez hasonló masszív kiárusításoknak.

Ez kulcsszerepet fog játszani az ETH jövőjében, különösen, mivel az ETH MVRV-aránya növekszik, ami azt jelenti, hogy az ETH-tulajdonosok számának növekedése nyereséges lesz.

Ennek köszönhetően a lakossági befektetők a jövőben esetleg el akarják majd adni a részesedésüket némi haszonért, ami ellen a bálnaérdekeltség megvédheti az ETH-t.

eth

Forrás: Santiment

A hálózati állapot

Mindazonáltal a bálnák magas koncentrációja negatív következményekkel is járhat az ETH-ra nézve.

Előfordulhat, hogy a bálnák a nagy pozícióik miatt képesek lesznek manipulálni az ETH árát, és a kisbefektetőket maguk mögött hagyhatják.

A hálózat állapotára visszatérve, látható volt, hogy a gas use az Ethereumon változatlan maradt.

Olvastad már? Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!