A 100 és 10.000 BTC érték közötti címeken tárolt Bitcoin mennyisége először érte el a 9,23 millió bitcoint.

A kriptopénzpiacokon az elmúlt hetekben újra fellendülő bullish trend közepette egyre több felhasználó kezdett el kereskedni a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzével, a Bitcoinnal.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode blokkláncelemző platform adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin az aktív címek tekintetében figyelemre méltó emelkedést tapasztalt július utolsó hetében: az aktív BTC-címek száma 30%-kal, 250.000-ről 325.000-re nőtt.

A Glassnode hétnapos exponenciális mozgóátlag-statisztikája szerint az aktív Bitcoin-entitások tekintetében ez a legnagyobb feljegyzett emelkedés, miután azok száma a januári 425.000-ről 41%-kal 245.000 cím alá esett július elején.

A Bitcoin-aktivitás jelenlegi szintje megfelel a 2020 júliusában tapasztalt szinteknek, amikor a Bitcoin 11.300 dollár körül mozgott – jegyezte meg a Glassnode.

Az aktív Bitcoin-felhasználók számának jelentős emelkedése mellett a BTC-befektetők július végén nagyobb mennyiségű kriptovalutát halmoztak fel.

A Santiment elemzőcég adatai szerint a 100-10.000 BTC-t tároló címeken tartott Bitcoin mennyisége augusztus 1-jén elérte a 9,23 millió Bitcoint (364 milliárd dollár), ami új történelmi csúcsot jelent a befektetők ezen csoportja számára. Az előző rekord április 5-én volt, mindössze egy héttel azelőtt, hogy a Bitcoin ára 64.000 dollár fölé tört.

„Az elmúlt négy hétben ezek a címek körülbelül 170.000 BTC-vel többet halmoztak fel. Ezt az elképesztő ütemet utoljára 2020 decemberének végén érték el, közvetlenül a 2021-ben beindult masszív bikafutam előtt, ahol az év nyitó hetében az árak 29 ezer dollárról 40,8 ezer dollárra ugrottak” – jegyezte meg a Santiment.

Forrás: Santiment

A Bitcoin-aktivitás legutóbbi növekedése a BTC folyamatosan növekvő lendületének közepette érkezik, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója július 22-én nyilvánosságra hozta, hogy cége, a SpaceX tulajdonában van némi Bitcoin.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a Tesla tervezi a kriptovalutában történő fizetések visszaállítását a járművásárlásoknál, hivatkozva a Bitcoin-bányászathoz használt megújuló energia növekvő arányára.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Muskról köztudott, hogy valószínűleg hozzájárult a Bitcoin árfolyamának idei év eleji zuhanásához, mivel májusban leállította a Tesla BTC-fizetési lehetőségét a Bitcoin-bányászathoz használt fosszilis üzemanyag felhasználásának gyors növekedése miatt.

Olvastad már? Rosszul jártak, akik eladták a bitcoinjukat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!