Az Airbnb bedőlésére figyelmeztetett Robert Kiyosaki

-

A Gazdag papa könyvek szerzője a múlt héten arról beszélt a követőinek, hogy szerinte az ingatlanpiaci bedőlés az Airbnb-vel fog elkezdődni.

A népszerű szerző a Twitteren posztolta a véleményét, amely szerint arra számít, hogy az Airbnb, mint üzleti modell be fog dőlni, ez pedig a teljes ingatlanpiacra hatással lesz, és zuhanást fog hozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt is elmondta, hogy aki ház vagy lakásvásárláson gondolkodik, vagy esetleg új bérleményt keres, már nem kell, hogy sokat várjon, és hamarosan sokkal kedvezőbb árakkal találkozhat majd.

Kiyosaki már sokszor elmondta, hogy a legegyszerűbben a piaci zuhanások alkalmával lehet meggazdagodni.

Az Airbnb egy amerikai cég, amely egy online piacteret működtet a rövid illetve hosszú távú ingatlanbérlők, illetve bérbeadók számára.

A cég nemrégiben nagy csapást szenvedett, mert New Yorkban a helyi képviselőtestület megszavazott egy olyan rendeletet, amely nagymértékben leszűkíti a cég mozgásterét, így majdnem teljesen ellehetetleníti a működését a városban.

Az ismert közgazdász, Peter St. Onge szintén a Twitteren beszélt arról a hétvégén, hogy az Airbnb felfutása a végéhez érhetett.

Ezt számokkal is alá lehet támasztani, hiszen a foglalások száma meredeken zuhan, a bérbeadók bevételei pedig 13%-kal csökkentek a cég problémáinak a hírére.

Ehhez hozzájöhet még az emberek megtakarításainak az elfogyása, és a sokak szerint nagy eséllyel bekövetkező recesszió.

„Az olyan demokrata vezetésű városok, mint New York, Chicago, vagy éppen San Francisco a lehető legrosszabb időzítéssel éppen most tiltották be az Airbnb működését. Ezzel akarják megoldani a lakásproblémáikat, azokat viszont a saját helyi politikájuk eredményezi, és az, hogy folyamatosan próbálják elnyomni a középosztályt. Az intézkedéseik miatt emberek tízezrei maradhatnak bevételi lehetőség nélkül, olyan lakáshitelekkel, amelyeket nem tudnak máshogyan kifizetni, ennek pedig országos szinten érezhető hatása lehet.”

Kiyosaki már többször is figyelmeztetett a lakáspiaci válság közeledtére. Júniusban úgy fogalmazott, hogy az ingatlanpiac hatalmas problémákkal néz szembe, amelyek nagyobb válságot eredményezhetnek, mint amekkora a 2008-as volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel a véleményével nincs egyedül, sokan mások is megkongatták már a vészharangot, köztük a Twitter tulajdonosa, Elon Musk is. a vállalkozó a nyár elején úgy nyilatkozott, hogy a kereskedelmi ingatlanok piacán már megindult az árak esése, és ez a lakások esetén is így fog folytatódni.


Olvastad már? A Bitcoin 25.000 dollár alá süllyed ma a zavaros kriptopiacon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!