A szerdai események tükrében a bitcoin rejtélyes létrehozója, Satoshi Nakamoto mintha egy medveszellem lenne, gondolhatják sokan.

A bitcoin éppen a 10000 dollárral küzdött, hogy végre áttörje az ellenállást, mikor teljesen váratlanul 500 dollárt esett negyed óra alatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kereskedők nem reagáltak jól arra, hogy a Whale Alert twitter-bot riadót fújt, az egyik legrégebbi bitcoin-cím aktiválta újra magát.

A legelső bitcoin-címek egyikéről – amelyek lehetséges, hogy magához Satoshihoz tartoznak vagy tartoztak – 50 BTC-t küldött el a tulaj. A blokklánc pedig megmutatja nekünk, hogy azokat a coinokat 2009 februárjában bányászták ki.

Nakamoto esélyes a legnagyobb kriptós bálna címére. A Bitcoin létrehozásakor mintegy 1,1 millió bitcoint bányászott ki, amely mai áron számolva nagyjából 10 milliárd dollárt ér. Sokan pedig attól tartanak, hogy a részesedését most a piacra fogja önteni, ezért megindult az eladás.

Ezután persze újabb adatok is napvilágra kerültek, amelyek alapján a kérdéses blokk nem Satoshihoz köthető, legalábbis nem része az 1,1 milliós készletnek.

Ez kicsit lenyugtatta a kedélyeket, és megmentette a bitcoint a nagyobb zuhanástól. Hat órával későbbre pedig nagyjából stabilizálódott is az ár.

Technikai részletek

Ez az 500 dolláros esés a kriptoszféra egyik legnagyobb félelmének visszhangjaként nyilvánult meg. Sokan aggódnak amiatt, hogy mi történik, mikor a régi bitcoin bálnák ki akarják majd venni a felhalmozott vagyonukat, és sokmilliárd dollárnyi coinnal árasztják el a piacot.

Az egyik nagy elemzőportál, a Messari levelet is küldött az ügyfeleinek, mivel ők is érzékelik az aggályokat a befektetők és a kereskedők között Nakamoto vagyonának ügyében:

„Satoshi vélhetően 1,1 millió bitcoin fölött rendelkezik. Érzékeljük a félelmet, bár túlzónak érezzük, hogy ezek a coinok a piacra kerülhetnek, drasztikus áresést idézve elő.”

Van viszont egy másik technikai apróság, amely itt jön a képbe. Az áremelkedést eddig az eső trendvonal is megfogta.

Ez a szint pedig, ahogy látható is, mindig megállította a bikákat. Az eladási hullámot lehet, hogy a „Nakamoto FUD” indította be, de folytatódni valószínűleg a csökkenő trend miatt fog.

További esés

A 10000 dollár ismételt sikertelen meghódítása után a kereskedés megint 9500 alatt zajlik. Ha a lejtmenet folytatódik, és a 200 napos mozgóátlag, mint támasz, elesik, akár 8000 dollárig leeshetünk.

Másrészről viszont a 9500 is szolgálhat támaszként, ahonnan a kereskedők ismét nekifuthatnak a tízezernek. Sikeres áttörés esetén pedig megcélozhatják az eddig éves csúcsot, a 10500-at.

Olvastad már?  Az opciós piacok szerint nem lesz idén 20.000 dolláros bitcoin

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.