A blokkláncelemzéssel felfedezhetővé válnak egyes illegális tevékenységek. Osztrák és francia szakértők most összefogtak, hogy fellépjenek a kriptoalapú pénzmosás ellen.

A vizualizált blokklánckapcsolatok rávilágíthatnak az illegális tevékenységekre

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A francia NIGMA Conseil blokkláncbiztonsági cég és az Osztrák Institure of Technoloy (AIT) megállapodást kötött a kriptobűnözés megfékezésére.

A két szervezet az e-NIGMA platformon dolgozik, melyet az AIT GraphSense technológiával építenek fel.

A szervezetekben több startup is helyet kap, köztük a CipherTrace is, amely jelenleg is szolgáltatásokat nyújt pl. tőzsdék részére.

A blokklánctranzakciók lekövetése és vizualizálása szigorúbbá teheti az ügyfél-azonosítási adatokat, ugyanis így kideríthetjük a koinok eredetét. Az eszközt bármilyen digitális valutákkal foglalkozó cég alkalmazhatná.

A vezető európai kutatóintézetek közötti együttműködés és a fejlesztőcsapatunk elengedhetetlen volt ezen innovatív eszközök kidolgozására, mellyel felvehetjük a harcot a virtuális valutákkal kapcsolatos bűnökkel.

A tárcacsomópontok lenyomozása fontos eszközzé vált a darkneten használt vagyonok eredetének felfedezésére.

Az e-Nigma ökoszisztéma segítségével felderíthető, hogy kik állnak bizonyos tárcák mögött, emellett a gyanús tranzakciók is lekövethetők.

A blokkláncbiztonsággal az AIT tovább bővíti adat- és biztonsági szolgáltatásainak portfólióját.

Az osztrák szervezet jelenleg is nyújt általános kiberbiztonsági, rendszermérnök, kamera és videóelemzési, valamint fizikai szintű biztonsági tanácsadást.

Az EU fellép az illegális kriptofelhasználás ellen

Mindemellett az AIT tagja a Titanium kiberbiztonsági projektnek, amely az Interpollal és egyéb kormányzati vagy akadémiai partnerekkel karöltve vizsgálja a darknetes tevékenységeket.

Az EU az egyik legszigorúbban fellépő régió az anonim kriptohasználattal szemben, különösen figyelem alatt tartják a darknetes tárcákat és a koinmixereket.

A kriptotőszdék is bizonyították, hogy képesek lekövetni a koinmixerek felhasználását, akár letiltás is járhat ezért. A mixerekhez kapcsolt koinokat jelenleg is követi a Binance és egyéb kriptocégek.

Az európai hatóságok is felléptek ez ellen, bezáratták a Bestmixert és felkutatták a darknetes kapcsolatokat.

Az európai vállalkozások így hozzáférést kaptak egy platformhoz, mely egyszerűbb megfelelést biztosít az AMLD5 szabályozásoknak, melyek 2020 elején léptek életbe.

Európában emellett több teljesen átlátható tőzsdét is fellehetünk, ezek szintén hozzáadják a platformot eszköztárukhoz.

Olvastad már? Craig Wright hazudott Dave Kleiman haláláról

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂