Egyes kormányok eladják a büntetés-végrehajtáson keresztül lefoglalt bitcoint, de Finnország egyelőre nem tudja, hogy mit kezdjen a lefoglalt bitcoinnal.

A Finn Vámhatóság, amely a pénzügyminisztérium égisze alatt működik, nem tudja, hogy mit kezdjen 1666 bitcoinnal, melyet még évekkel ezelőtt foglaltak le.

Február 25-én a finn közszolgálati tévén bemondták, hogy a vámhatóság nem szeretné licitre bocsátani a lefoglalt bitcoint, mivel bűnözök kezében landolhat.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A lefoglalás óta 2000%-ot nőtt a bitcoin értéke

A beszámolók szerint a lefoglalás pillanatában a lefoglalt bitcoin értéke kevesebb, mint 700 000 euró volt. A cikk írásakor a 1666 bitcoin közel 15 millió eurót, vagyis több mint 15,5 millió dollárt ért a Coin360 szerint.

A hatóság eredeti terve 2018-ban még az volt, hogy licitre bocsátják a vagyont, de pénzmosásellenes aggodalmakra hivatkozva inkább megtartották az összeget.

Pekka Pylkkänen, a finn vámhatóság vezetője azt mondta, hogy a bitcoint és az egyéb kriptopénzeket illegális célokra használják:

„A mi szemszögünkből a fő probléma a pénzmosás kockázata. A kriptopénzek vásárlói ritkán alkalmazzák ezeket az eszközöket átlagos felhasználásra.

A lefoglalt bitcoinok mellett a finn vámügy több millió eurónyi altkoint is birtokol.

A Cointelegraph felkereste a finn adóhatóságot további kérdésekkel, de nem kaptak választ.

Az amerikaiak 1,7 milliárd dollárnyi profitról maradtak le a korai eladások miatt

A finn vámügy nincs egyedül azzal az állásponttal, hogy a bitcoin veszélyesebb lehet, mint a készpénz a pénzmosás kockázatának tekintetében.

2019 júliusában Steven Mnuchin, a kincstár titkára élesen kiállt a bitcoinnal szemben. Állítása szerint a készpénzt lehet olyan jól pénzmosásra használni, mint a bitcoint.

Más országok nem aggódnak ennyit a bitcointartogatásból származó profitok miatt. Február 18-án a United States Marshals Service újabb adag bitcoint adott el, melyet korábban lefoglaltak.

James Lopp összeszedte a korábbi eladások adatait, ebből kiszámolta, hogy az amerikaiak nagyjából 1,7 milliárd dollárnyi profitot buktak el a korai eladással.

Lopp adatai szerint az ügynökség nagyjából 185 230 bitcoint foglalt le és adott el.

Olvastad már? A bitcoin árfolyama nem fog azonnal megugrani a feleződés után

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek!