A WhaleAlert nevű twitterbot jelentette be, hogy egy ismeretlen tárcából nemrégiben 31,3 millió XRP tokent küldtek be a Bitstamp tőzsdére.

A tárca a múltban már sokmillió tokent bocsátott áruba, amelyeket előtte a Ripple céghez köthető tárcáktól kapott.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A közösség elnézi a dumpolást?

Az XRP közösséggel szemben úgy tűnik, a Ripple kihasználja a mostani magasabb árfolyamot, és újra ad el a tokenjeiből.

A közösség viszont tavaly már megfenyegette a céget, hogy forkot fognak végrehajtani a projekten, ha folytatódik ez a viselkedés.

2018-ban a Ripple 533,7 millió dollár értékben adott el tokeneket. A közösség értelemszerűen nem örült ennek, így az ügyvezető, Brad Garlinghouse a későbbiekben le kellett, hogy nyugtassa a kedélyeket.

Azóta a dolog odáig jutott, hogy a közösség egy petíciót is indított, hogy a cég hagyja abba a tokenek piacra öntését.

A WhaleAlert által megnevezett tárcacímet megvizsgálva további érdekességekre bukkanhatunk.

A tweetben szereplő cím az alábbi: rKUy1Ew9VrA8YNm5ArgKup2E6iAwE1iMyC

Ez a cím tavaly január végén 463 millió tokent kapott a Ripple cég egyik tárcájából. Most pedig 31 milliót küldött be a Bitstamp tőzsdére.

Tavaly több, mint tíz alkalommal hajtottak végre eladást ugyanebből a tárcából. Ez alapján úgy lehet tekinteni, hogy a tárca vagy a Ripple tulajdonában van, vagy egy hozzá nagyon közeli emberé vagy szervezeté.

Ebben a hónapban Jed McCaleb is egymilliárd tokent adott el

A Ripple indulásakor McCaleb volt az egyik alapító, és a technológiai vezető, viszont 2013-ban otthagyta a céget, és elindította a Stellar-t.

A befektetők nem értettek egyet ezzel a döntéssel, de alapítóként McCaleb 9,5 milliárd tokent kapott, mint alapító.

A hónap elején McCaleb bizonyíthatóan kapott 19 millió tokent. 2014 és 2019 között pedig összesen mintegy egy milliárd tokent bocsátott áruba.

Voltak aggodalmak 2014-ben, McCaleb távozása után, hogy bedönti a piacot a tokenjeivel. Ezt elkerülendő, részletesen megállapodtak a tokenek zárolásáról és a feloldásukról.

Ez alapján elmondható, hogy McCaleb már lehetőséget kapott egy milliárd eladására. Chris Larsen, a másik alapító szintén 9,5 milliárd tokent kapott, a Ripple vállalat maga pedig 80 milliárd token fölött rendelkezik.

Amennyiben az XRP emelkedni fog, és túlteljesíti a többi kriptót, akkor valószínűleg újra dumpolás következik. Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy ők szeretnének a kriptoszféra Amazonja lenni.

Emiatt nagyobb tőkére van szükségük, hogy terjeszkedjen az üzlet. Emellett persze újabb partnerkapcsolatokra is szert tettek az átutalási üzletágban.

Olvastad már? A bitcoin piacának oda-vissza játszmája

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂