Átláthatóbb kriptoipari szabályozást akar Gary Gensler, a tőzsdefelügyelet elnöke

-

Az amerikai SEC elnöke, Gary Gensler nemrégiben tartott beszédet a Columbia Law School Conference rendezvényén, ahol megosztotta a kriptoiparral kapcsolatos aggályait is.

Elmondása alapján a szektor még mindig a csalások és a rosszhiszemű szereplők melegágyának számít, így különösen fontos, hogy ehhez mérhető fontosságú szabályozást kapjon, hasonlót, mint az értékpapír-piac esetén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gensler úgy véli, hogy a terület, a tőzsdeszabályozás egyik úttörőjének Jack Coffee számít, aki könyvet is írt a témáról, amelyben a bejelentési kötelezettségeket, és ezek hatását járta körbe.

Gensler elmondta, hogy Coffee könyvének a kiadásakor lobbicsoportok dolgoztak azon, hogy a cégeknek ne legyen kötelező jelentéseket készíteni, hanem csak önkéntesen lehessen ezt megtenni.

Ennek viszont az a hátulütője, hogy ha egy vállalkozás esetén kevésbé kedvező számok látnak napvilágot, akkor az önkéntes adatközlés jegyében egyszerűen csak nem jelentik ezt be, hogy ne vessen rossz fényt a cégre.

Gensler megfogalmazásában a kötelező adatbejelentés hatalmas előnyökkel járt a befektetők, és a fogyasztóvédelem számára, de ehhez az kellett, hogy törvényileg kötelezővé tegyék.

A SEC elnöke ezután a beszédében egy híres idézetre is hivatkozott, amely szerint „a napfény a legjobb fertőtlenítőszer”, rávilágítva, hogy a bejelentési kötelezettség elfogadása után 40 évvel még mindig vannak, akik ez ellenzik, mert rosszul járnának az átláthatósággal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Vannak, akik a SEC-t kritizálják, és különböző indokokkal akarják elérni, hogy kivételnek tekintsék őket a törvények alól, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk túl sok mindent.

„A kriptopiacon bőven van olyan résztvevő, akik nem örülnek túlzottan a regisztrációs követelményeknek, mivel, ha nem kell regisztrálni, akkor nem is kell annyi mindent nyilvánosságra hozni. Azt hiszem, a kriptopiac el tudna viselni egy kis napfényt.”

Gensler úgy véli, a kriptoipar szereplői hiába kritizálják a SEC döntéseit, és az elvárásait, Coffee nézőpontja a mai napig érvényes, mivel kiállta az idők próbáját.

Olvastad már? BlastUP: Az áttörő befektetés, amely forradalmi változásokat hoz a kriptovilágban!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!