Arbitrum Airdrop: 500 ezer dollárnyi tokent loptak el

-

Az Arbitrum layer-2 skálázási megoldásának, az airdropnak nemrég felfedezett biztonsági résének következtében mintegy 500 000 dollár értékű token veszett el.

Az elkövető feltehetően kihasználta a vanity címeket – az egyén által választott szavakat vagy kifejezéseket tartalmazó, testreszabott kripto címeket -, hogy az airdroppolt tokeneket átirányítsa a címzettektől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vanity address generátorok lehetővé tették a hacker számára, hogy hasonló címeket hozzon létre, megakadályozva ezzel, hogy az eredeti tulajdonosok igényt tarthassanak az ARB tokenjeikre.

Számos kriptopénz-felhasználó megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy ellopták az ARB tokenjeiket, és sokan a Twitteren fejezték ki dühüket.

A lopás oka is ismeretlen maradt, így az áldozatok nem tudják, milyen lépéseket tehetnek a veszteségük visszaszerzése érdekében. Emellett az érintettek még mindig válaszokat keresnek.

Az Arbitrum token-ajándékozásának megjelenése felbolydította a kriptoközösséget, és még néhány weboldal összeomlását is okozta az elsöprő kereslet miatt.

Több médiaoldal arról számolt be, hogy több mint 400 000 cím igényelte az Arbitrum tokeneket, a felhasználók az összes token több mint 75%-át igényelték, és 800 millió ARB van már a birtokukban.

A vanity címek létrehozásához speciális szoftver vagy szolgáltatás igénybevétele szükséges, ami potenciálisan veszélyeztetheti a felhasználók privát kulcsainak biztonságát.

Ha azonban a hackerek hozzáférnek a privát kulcshoz, akkor lehetőségük van arra, hogy ellopják az adott címhez kapcsolódó kriptoeszközöket.

Néhány jogosult cím nem tudta igényelni a tokenjét, valószínűleg a hackelés miatt.

Mindazonáltal nem ez az első eset, hogy hackerek a vanity-címek ellen követnek el támadást.

Januárban a MetaMask figyelmeztetést adott ki a kriptótérbe. A felhasználóknak fontos, hogy éberek maradjanak, és megtegyék a szükséges óvintézkedéseket, amikor digitális eszközeiket kezelik.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!