Az XRP árfolyamgrafikonja egy aranykeresztet fest, miközben egy emelkedő csatornán belül növekszik a kriptopénz értéke.

Az XRP-nek jó esélye van arra, hogy 2021 negyedik negyedévében elérje az 1,50 dollárt, miután bullish crossovert festett a 20 és 50 napos exponenciális mozgóátlagok (EMA) között.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az úgynevezett aranykereszt többször is megjelent már az XRP grafikonjain a történelme során. Legutóbb augusztus 10-én fordult elő, amit később egy kb. 80%-os árfolyam-rali követett, és az XRP lokálisan 1,43 dolláron tetőzött, mielőtt lefelé húzódott volna vissza.

Hasonlóképpen, az XRP 20 napos EMA 50 napos EMA feletti zárása február 4-én egybeesett egy körülbelül 400%-os árfolyam-ralival később. Ennek során az XRP 1,98 dolláros éves csúcsot ért el, ami további bizonyíték arra, hogy a legutóbbi Golden Cross hasonló bullish reakciót válthat ki a kereskedőkből.

XRP/USD napi árdiagram Aranykereszttel. Forrás: TradingView.com

További jelzéseket ad a felfelé irányuló mozgásra a Rising Wedge mintázat. Az emelkedő csatornaminta felső és alsó trendvonala az utóbbi időben ellenállásként és támaszként szolgált az XRP ármozgásaihoz. A kriptopénz folyamatban lévő felfelé irányuló mozgása szintén az ék alsó trendvonaláról való erős lepattanást követte, ahogyan az a fenti grafikonon látható.

Így valószínűnek tűnik, hogy az XRP az ék felső trendvonala felé nyújtsa meg a visszapattanást. Ez nagyjából az XRP 1,50 dolláros bullish célját festi ki.

Ripple vs. SEC

Az XRP-piacokon a legutóbbi vételi hullám szintén az SEC vs. Ripple per frissítése nyomán érkezett.

Aki nem tudná, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2020 decemberében keresetet nyújtott be a Ripple Labs és két vezetője ellen, azt állítva, hogy több mint 1,3 milliárd dollárt gyűjtöttek be nem jegyzett értékpapírkibocsátáson keresztül XRP tokeneken keresztül.

Válaszul a Ripple Labs megpróbálta bebizonyítani, hogy az XRP egy utility token – nem pedig értékpapír –, William Hinman korábbi SEC-igazgató beszédére alapozva, amelyben megjegyezte, hogy az ether, az XRP-hez hasonló blokklánctoken, nem pedig értékpapír.

A jelenlegi SEC-rendszer azzal érvel, hogy Hinman véleménye személyes volt. A legújabb megállapítások alapján azonban az amerikai értékpapír-felügyelő hatóság valóban tévedhetett.

A Ripple jogi csapata nemrégiben olyan naplókat nyújtott be a bíróságon, amelyek azt mutatják, hogy az SEC utasította a munkatársait, hogy a digitális valutákat a Hinman által megadott keretrendszer szerint elemezzék. Ez bizonyíthatja, hogy Hinman beszéde nem pusztán személyes vélemény volt, hanem hivatalos utasítás.

Netburn bíró a Ripple Labs javára döntött, és a bizonyítékokat a „zártkörű” felülvizsgálatukhoz csatolta.

Az ítélet október 8-án látott napvilágot, amit az XRP árfolyamának 17%-os ralija követett.

Medvés fordulat is szóba jöhet

Az XRP emelkedő éke alapvetően egy medvés fordulómintázatnak számít. Ennek eredményeképpen a kriptopénz jövőbeni nyereségét korrekciós kockázatok fenyegetnék, ha az árfolyam az alsó trendvonal alá törne.

XRP/USD árdiagram Rising Wedge kitörési beállításokkal. Forrás: TradingView.com

Az esetleges negatív kitöréssel kockázatossá válna, hogy az XRP árfolyama az ék alsó és felső trendvonala közötti maximális távolságig essen le. Ez a kriptopénz lefelé irányuló célját 0,65 dollár alá helyezné.

Olvastad már? Több medvés mutató ellenére is tartja a bitcoin az 55 ezer dollárt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.