Doneld Trump letiltása előtt két perccel a Twitteren tette közzé (később eltávolított) ambiciózus elképzeléseit arra vonatkozólag, hogy az USA minden államadósságát visszafizetné 1 éven belül – természetesen csak ha Joe Bident nem iktatják be hivatalába.

„Vissza fogjuk fizetni! Minden eszközünk megvan rá. Úgy hívják: bitcoin” – írta Trump a közösségi oldalon.

Úgy néz ki tehát, hogy az ország polgára a bitcoin bikaciklusát meglovagolva szeretne elegendő tőkét kovácsolni ahhoz, hogy a nagyrészt idén felhalmozott 27 ezer milliárd dolláros államtartozást a legutolsó centig visszafizesse.

Az ötlet egyébként zseniális (is lehetne): veszünk egy csomó bitcoint, majd teszünk pár világrengető kijelentést.

Az árfolyam nyilván felkúszik, mi pedig kiszállunk elegendő nyereséggel ahhoz, hogy visszafizethessük a felvett hiteleket.

A dologban a sok bökkenőn túl van egy, ami még a mi ingerküszöbünket is megütötte. Ahogy azt hozzászólásában a Kriptoworld Trumpnak jelezte: a világ minden bitcoinja sem lenne elegendő arra, hogy az Egyesült Államok visszafizethesse tartozását a pénzintézetek felé.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hogy pontosabbak legyünk: ha Trumpék valóban felvásárolnának minden második bitcoint (ami lehetetlen, hisz jól tudjuk, hogy azok nagy része már örökre elveszett), a jelenlegi árfolyamhoz képest akkor is egy cirka 7500%-os növekedést kellene produkálnia a kriptopénz árfolyamának céljuk megvalósításához.

Ezt a hozzászólást már ő sem engedhette el a füle mellett, olyannyira, hogy még tiltása előtt törölte bejegyzését.

Kicsivel később az általa üzemeltetett Whoite House weboldalról is eltűntek azok a felhívások, amelyek a lakossági és intézményi bitcoinfelvásárlási lehetőségeket listázták.

Egyébként, hogy ki lehet az a Doneld Trump, mi sem tudjuk, de minden bizonnyal csak a Donald Trump amerikai elnökkel való névrokonságából szeretett volna némi hírnevet kovácsolni.

Forrás: agyszülemény.hu

Mi ez? A Kriptoworld legújabb rovata, amelyet azért hoztunk létre, hogy a komoly pénzügyi hírek közé becsempésszünk egy-két felüdítő baromságot és görbetükröt mutassunk a clickbaitnek. A lényeg persze ott van ezekben a cikkekben is, csak tudni kell olvasni a sorok között. Ez a rovat második bejegyzése, a továbbiak ide kattintva elérhetők.

Ha legalább megmosolyogtatott a történet, oszd meg a Facebookon, hogy mindenkihez eljusson 😉