Nem biztos, hogy a chicagói árutőzsde lépést tud tartani az Egyesült Államok első ETF-jének növekedésével.

Kevesebb mint egy héttel a kirobbanó bevezetése után a ProShares meg akarja változtatni az új Bitcoin ETF-je működtetésének módját.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A ProShares vezérigazgatója, Michael Sapir a Barron’s-nak elmondta, hogy cége felmentést kér a kereskedési korlátozások alól a Chicago Mercantile Exchange-nél, ahol határidős kontraktusokat vásárol a Bitcoin ETF-hez. Hozzátette, hogy a ProShares engedélyt fog kérni arra, hogy más típusú származtatott ügyletekbe fektethessen.

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas a hírt a Twitteren erősítette meg:

„Mindkettő egyértelműen hatalmas segítség lenne a kitettség fenntartásához, ha a $BITO tovább nő”.

A CME 2000-ben maximálja az egy hónapban lejáró Bitcoin határidős kontraktusok számát. A ProShares szintén csak 4000 kontraktust tarthat novemberre, és 5000 kontraktust együttesen.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A ProShares novemberre 2133 kontraktust, októberre pedig 1679 kontraktust tart, ami a limit 76%-át jelenti.

Az ETF a befektetők készpénzének 25%-át egy Kajmán-szigeteki leányvállalatba fekteti, majd arra utasítja ezt a leányvállalatot, hogy vásároljon Bitcoin határidős ügyleteket a chicagói árutőzsdén. A keddi indulás után az ETF több mint egymilliárd dolláros eszközállományra duzzadt.

Jelenleg a ProShares a fennmaradó 75%-ot állampapírokba és a repópiacba fekteti. A ProShares a repópiacról is kölcsönöz pénzt, hogy tőkeáttételhez jusson a befektetéseihez.

Ezzel a tőkeáttételes készpénzzel a ProShares határidős kontraktusokba – a Bitcoin jövőbeli árfolyamára tett, készpénzzel kiegyenlített fogadásokba – fektet be.

Az alap ezt a piac állapotától függetlenül teszi. Ha a Bitcoin ára emelkedik, a ProShares profitál ezekből a fogadásokból. Ezeket a nyereségeket arra használná fel, hogy a pénzpiacról pénzt vegyen fel és kölcsönözzön, hogy Bitcoin határidős ügyleteket vásároljon.

Ha a Bitcoin árfolyama csökken, a ProShares elveszíti a készpénzzel kiegyenlített fogadásokat, és a készpénzhalmaza és a Bitcoin-kitettsége csökken.

Sapir a Barron’s-nak elmondta, miszerint a ProShares azt fontolgatja, hogy a fennmaradó 75%-ot a kincstári vagy repo értékpapírokon kívül más dolgokba fekteti: befektethetne később lejáró szerződésekbe, swapokba, vagy strukturált kötvényekbe – mondta.

A ProShares ezt részletesen leírta egy keddi tájékoztatóban. Az alap „az SEC munkatársaival folytatott konzultációt követően” olyan termékekbe fektethet be, amelyek a Bitcoin árfolyamával korrelálnak, valamint más kriptovalutákba.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A ProShares azt is elmondta, hogy olyan részvényekbe is befektethet, amelyek korrelálnak a kriptopénzek piacával, például a Bitcoin-bányász Riot vagy a MicroStrategy, az amerikai felhőalapú számítástechnikai cég, amely tavaly ilyenkor rajongott a Bitcoinért.

Olvastad már? Tovább folytatódik a bitcoin korrekciója

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!