Alibaba szabadalmi beadványa

-

A kínai e-kereskedelmi óriás Alibaba egy szabadalmi bejelentés szerint az után kutat, hogyan gyorsíthatná fel a nemzetközi kifizetéseket a blokklánc-technológia felhasználásával.

A szabadalmi bejelentés, amely az ”Egy rendszer és egy módszer, amely blokkláncra igazítja a számlaegyenleget” nevet viseli, a Kínai Állami Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában ez év januárjában került benyújtásra, és pénteken hozták nyilvánosságra.

A számlaegyenlegek blokkláncon történő kiigazításának széles körű koncepcióját megcélozva a vállalat kifejtette, hogyan használható a rendszer külföldi tranzakciók megkönnyítésére, amelyek kifejezetten harmadik féltől származó fizetéseket foglal magában.

Például a dokumentum szerint a blokklánc csomópontjainak a harmadik fél fizetési szolgáltatásai és a különböző régiók banki partnerei fognak szolgálni. Ezt követően minden egyes csomópont vezeti majd a felhasználói egyenlegek nyilvántartását.

Amikor egy tranzakciót elindítanak, a csomópontok ellenőrizni fogják a felhasználó számlaegyenlegét, figyelembe véve az esetleges törvényes megfeleltetési eljárásokat – mindezt a blokklánchoz kódolt intelligens szerződések révén kívánják végrehajtani.

A dokumentum szerint a csomópontok ez után úgy frissítenék felhasználók egyenlegét, hogy decentralizált módon küldenék és fogadnák a tranzakció összegét, ezáltal elkerülve a közvetítő szükségességét, illetve a hosszú tranzakciós időt.

Bár az Alibaba nem magyarázta meg, hogy miként kívánja alkalmazni a rendszert a kereskedelmi forgalomban, a dokumentumot csak néhány nappal azután tették közzé, miután a cég fizetési ügyekkel kapcsolatos megbízottja, az Ant Financial bejelentette egy blokklánc alapú átutalási szolgáltatás bevezetését.

A CoinDesk jelentése szerint az Ant Financial most egy blokklánc-alapú rendszert használ, amely lehetővé teszi a hongkongi Alipay felhasználók számára, hogy pénzt küldhessenek a Fülöp-szigeteken tartózkodóknak egy harmadik fél fizetési szolgáltatóján keresztül.

 

Forrás: coindesk.com

 

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!