A PwC jelentése szerint a 2018-as ICO-k volumene már most az előző év kétszerese

-

A PwC könyvvizsgáló cég és a svájci Crypto Valley Association közös jelentése szerint a kezdeti token kibocsátások (ICO) a kriptopénzek negatív teljesítményének ellenére is fellendültek, írta a német Cointelegraph június 29-én. A PwC úgy találta, hogy az ICO-k volumene új rekordmagasságokat ért el 2018 első felében.

A jelentés szerint csak 2018 januárja és májusa között az ICO-k volumene megkétszereződött 2017 egész évi teljesítményéhez képest. A PwC Switzerland egy kísérő sajtóközleményben azt nyilatkozta:

Összesen 537 ICO került regisztrálásra év eleje óta, ami több mint 13,7 milliárd dollár volument jelent. Összehasonlításképp, 2017-ben összesen 552 ICO-ról beszélhetünk, amelyek volumene mindössze több mint 7 milliárd dollár volt. Az ICO-k átlagos mérete szintén megduplázódott az előző évhez képest, 12,8 millió dollárról 25,5 millió dollárra.

Külön említést kapott a Telegram és az EOS ICO-ja, melyek milliárdokat értek el. A Telegram 1,7 milliárd dollárt szerzett ICO-ján keresztül, míg az EOS több mint kétszer annyit, 4,1 milliárd dollárt.

Az ICO jelentés szerint a kezdeti token kibocsátás három legfontosabb központja világszerte az Egyesült Államok, Szingapúr és Svájc, elsősorban a szabályozói folyamatok miatt. Svájc különösen profitál a Zug városkában található ’Crypto Valley’-ből, ahol számos blokklánc és fintech startup található. Az olyan kisebb városok és országok, mint Hongkong, Gibraltár, Málta vagy Liechtenstein szintén sikereket értek el a szingapúri illetve svájci kripto-barát modell lemásolásából.

A szabályozásokat illetően a szerzők három megközelítést különböztettek meg:

„Az Egyesült Államok centralizált rendszert használ, amelyben az összes ICO által kínált tokennel részvényként lehet kereskedni. Európában viszont egy másfajta szabályozás érvényesül. A Svájci Pénzpiaci Felügyeleti Hatóság (FINMA) például három különböző típus szerint osztályozza a tokeneket: eszköz, fizetőeszköz és haszon token, amelyek nem valódi befektetések, de lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy közvetlenül hozzáférhessenek az ICO termékeihez vagy szolgáltatásaihoz. Végül, Ázsiában a szabályozások nagyon különböznek egymástól: a szigorú tiltásoktól az ICO projektek aktív promóciójáig széles skálán mozognak az engedélyek.

A szabályozók és a hagyományos pénzügyi intézmények továbbra is szkeptikusan tekintenek az ICO-kra, és kritizálják bizonyos joghatósági felülgyelet hiányát. A Nasdaq vezérigazgatója, Adena Friedman legutóbb azt állította, hogy az ICO-k a hiányos szabályozások miatt „súlyos veszélyeket” hordoznak magukban a kiskereskedelmi befektetők számára. Korábban ebben a hónapban az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke, Jay Clayton megismételte a hivatal álláspontját, miszerint az ICO-k értékpapírok, és ugyanúgy kell őket szabályozni.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!