Akár 20%-os adóval is sújtaná Venezuela a bitcoin tranzakciókat

-

A Bitcoin elfogadása az elmúlt években a hiperinfláció és a nemzeti valutaválság közepette egyre nagyobb teret nyert Venezuelában.
Helyi jelentések szerint a venezuelai kormány egy új adótörvényt hagyott jóvá, amelynek célja, hogy akár 20%-os adót szedjen be a kriptopénz-tranzakciókból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A venezuelai nemzetgyűlés csütörtökön tartotta a második vitanapját egy új törvénytervezet kapcsán, amely a kriptovaluták, például a Bitcoin (BTC) „nagy összegű pénzügyi tranzakcióit” adóztatná meg.
A venezuelai kormány a jelentések szerint múlt csütörtökön hagyta jóvá a törvénytervezetet, amely szerint a helyi cégeknek és magánszemélyeknek akár 20%-ot is fizetniük kell a kriptovalutákban, valamint a külföldi valutákban végrehajtott pénzügyi műveletek után.
A január 20-án benyújtott törvénytervezet célja, hogy 2%-tól 20%-ig terjedő adót szedjen be a Venezuelai Bolivári Köztársaság által kibocsátott, illetve a venezuelai bolivártól és az ország olajjal fedezett kriptovalutájától, az El Petrótól eltérő valutákkal végzett tranzakciók után.

A kezdeményezés célja, hogy ösztönözze a nemzeti valuta használatát, amely a jelentések szerint csak tavaly több mint 70%-ot veszített az értékéből, és az elmúlt évtizedben szinte az egész értékét elvesztette.

Garantálni kell a nemzeti valutában vagy a Venezuelai Bolivári Köztársaság által kibocsátott kriptovalutákban vagy kriptoeszközökben végrehajtott fizetések és tranzakciók legalább azonos, vagy kedvezőbb elbánást a külföldi valutában végrehajtott fizetésekkel szemben” – áll a törvényjavaslatban.

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a Bitcoin elfogadása az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt Venezuelában, sok ezer helyi vállalkozás kezdett kriptopénzre váltani, hogy túléljen a hiperinfláció közepette.

2021 októberében egy nagy venezuelai nemzetközi repülőtér arra készült, hogy elkezdi elfogadni a BTC-hez hasonló kriptovalutákat a jegyek és egyéb szolgáltatások kifizetésekor.

Olvastad már? Kiyosaki szerint a Fed és a kincstár a dollár pusztításán dolgozik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!