A Voyager befektetői pert indítanak az NBA ellen

-

A felperesek úgy vélik, az NBA a hírnevét használta ki, hogy a McCarter&English jogi vállalattal együtt a Voyager Digital termékeit promótálják az amerikaiak számára, ez viszont végül 4,2 milliárd dollárnyi befektetett pénz elvesztésével járt.

Az NBA és a McCarter&English a legújabb nevek azon a listán, amely a csoportos keresetben megvádolt gyanúsítottakat sorolja fel, köztük a Dallas Mavericks csapatát, vagy éppen Mark Cuban milliárdos befektetőt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vádak szerint az NBA kifejezetten hanyagul viselkedett, mikor szóba került, hogy kriptoeszközöket, vagy platformokat reklámozzon, vagy ilyen marketing kampányokban vegyen részt, és nem vizsgálta meg kellő körültekintéssel a vonatkozó pénzügyi körülményeket a Voyager és a Mavericks Global Partnership együttműködése kezdetén.

A legmeglepőbb vádpont a perben az, hogy állításaik szerint a kifejezetten patinás hírnévnek örvendő jogi cég, a McCarter&English szerepe kulcsfontosságúnak számított a befektetők meggyőzésében.

A vádakban úgy fogalmaznak, hogy a jogi cég úgy adott ki hivatalos állásfoglalást a Voyager saját VGX tokenjéről, valamint a Voyager Earn Program Accounts (EPAs) számláiról, hogy nem közölték, az amerikai törvények alapján lehet, hogy ezek regisztrálatlan értékpapírnak minősülnek.

A cég folyamatosan úgy kommunikált a befektetők felé, hogy a tokenek tekintetében nem kell aggódniuk, holott pontosan tudhatták már akkor is, hogy a tokenek, és maga az Earn Program egyaránt értékpapírként definiálható.

NBA

Ezzel a tevékenységgel pedig lehetővé tették a többi vádlott számára, hogy a különböző biztonsági intézkedéseket megkerülve befektetésre bírják a károsultakat.

A McCarter&English közel kétszáz éve működő cég, minden elképzelhető erőforrás birtokában, most mégis egy kriptoipari csődhelyzetet követő káosz kellős közepén találták magukat.

A szakértők szerint, ha a felperesek keresetét végül elutasítja a bíróság, és sem az NBA, sem a cég nem lesz elmarasztalva, az eset akkor is rávilágít arra, hogy a kriptoipari kapcsolódások esetén mennyire fontos, hogy a szereplők otthonosan mozogjanak a digitális eszközök területén is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Vannak már jogi cégek, amelyek kifejezetten a digitális eszközök iparára fókuszálnak, és tisztában vannak a terület jellegzetességeivel ugyanúgy, mint a legújabb fejlesztésekkel, technológiai innovációkkal.

A szakértők szerint függetlenül attól, hogy valaki befektető, vállalkozó, vagy cégvezető, egy ilyen összetett szektorban való boldoguláshoz mindenképpen érdemes olyan jogi partnert választani, ahol nem csak a hírnév, de a tudás is rendelkezésre áll.

Olvastad már? A Solana telefonja az oka a SOL 18%-os növekedésének?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Venni vagy eladni az XRP-t? Az Arbitrum árcsökkenése miatt a tulajdonosok elővásárlási lázba jönnek!

Vendégbejegyzés Eddig hosszú év volt a kripto befektetők számára. A Bitcoin megfeleződésével és a kriptovilág nagy érméit övező egyéb drámákkal együtt a tulajdonosoknak alkalmazkodniuk kellett, vagy...

Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát. A perben...

Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

Vendégbejegyzés A DOGE, a SHIB és a PEPE érmék bizony verejtékben fürödnek, annyira erősen kínlódnak, hogy megállítsák a zuhanást. Amíg összeszedik magukat, jó, ha körbenézünk olyan...

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!