A Solana telefonja az oka a SOL 18%-os növekedésének?

-

A Solana (SOL) Mobile közelgő „Chapter 2” Web3 telefonja hatalmas hírverést keltett a piacon, a felhasználók tolongtak, hogy hozzájussanak a készülékhez.

A Solana telefonok új „fejezete”

A Flipside on-chain elemző cég szerint február 13-ig – közel egy hónappal azután, hogy a Solana bejelentette a Solana Saga telefonok utódját – mintegy 53,4K készüléket rendeltek elő február 13-ig.

Egy felhasználó közel 25 darabot vásárolt, és összesen 11.252 dollárt költött a vásárlásra.

Megjegyezzük, hogy ez az adat csak a Solana Pay-en keresztül történő vásárlásokat vette figyelembe, a Visa vagy más fizetési hálózatokon keresztül történő eladásokat nem.

A visszaszámlálás megkezdődik

A Solana Mobile korábban bejelentette, hogy a Chapter 2 előrendelései elérték a 100 ezret, ami a készülék gyártását biztosítja.

A cég ezzel egyúttal megszüntette a 450 dolláros korai előrendelési árat is. A telefonok szállítása 2025 első felében várható.

A Chapter 2, ahogy elődje, a Solana Saga is, arra készült, hogy a kriptotermékeket és -szolgáltatásokat elérhetőbbé tegye a nagyközönség számára – közölte korábban a Solana Mobile.

A SOL pumpálta, de vigyázni kell

Valószínű volt, hogy a közelgő termék körüli hype felfelé irányuló nyomást gyakorolt az ökoszisztéma natív tokenjeire.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SOL az elmúlt héten a legjobban teljesítő nagy kapitalizációjú kripto volt, 18,38%-os nyereséget halmozott fel a CoinMarketCap szerint.

Mindezek után a piaci hangulat az ötödik legnagyobb kriptopénzzel szemben még mindig negatív volt az írás pillanatában, állapítottuk meg a Santiment adatai alapján.

Ráadásul a coin nem generált elég társadalmi felhajtást, ahogy az a visszafogott társadalmi hangerő mutatóból látszik.

solana
Forrás: Santiment

A spot árak emelkedése a derivatív kereskedők befektetéseinek megugrását okozta. A SOL határidős ügyletek nyílt érdeklődése (Open Interest, OI) a sajtótájékoztató idején a Coinglass adatainak vizsgálata szerint 1,7 milliárd dolláros történelmi csúcson (ATH) ült.

solana
Forrás: Coinglass

A legtöbb új pozíció azonban a SOL árcsökkenésére fogadott. A shortok száma a longokkal szemben az elmúlt négy napban nőtt, ami arra utal, hogy a fordulat valahol a sarkon van.

solana
Forrás: Coinglass

Olvastad már? Miért emelkedik ma a Bitcoin ára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!