A Visa fiat-kriptó átjárást tervez tranzakcióinál

-

A Visa-partnerek USDC-re tudnák váltani a fiat valutában végzett tranzakciókat.

A Visa fizetési óriás olyan programmal kísérletezik, amely lehetővé teszi partnerei számára, hogy az Ethereum-blokkláncon hajtsák végre a fiat tranzakciókat.

A Visa hétfőn bejelentette, hogy Crypto.com platformmal együttműködve létrehoznak egy kriptoelszámolási rendszert fiat tranzakciókra.
Így a Visa-partnerek állítólag USD Coint tudnak váltani a Visa fizetési hálózatán keresztül a fiat pénznemben végzett tranzakciók után.
A Visa szerint, a szokásos elszámolási rendszerben a partnereknek banki átutalás révén kell elküldeni a fiat valutát, amely „plusz költségekkel és komplexitással jár a vállalkozások számára épített digitális valuta esetében.”
A fejlesztés lehetővé tenné a Crypto.com számára, hogy USDC-t a küldjön Visa Ethereum-címére, hogy ezáltal rendezze a Crypto.com Visa kártya programja szerinti tranzakciókat, összekötve a Visa kincstárát az Anchorage digitális eszköz platformmal.

„A kripto-natív fintechek olyan partnereket szeretnének, akik értik az üzletüket és a digitális valuták összetettségét” – mondta Visa termékigazgatója, Jack Forestell. „A mai bejelentés fontos mérföldkövet jelent az olyan fintechek számára, akik üzleti tevékenységüket stablecoinban vagy kriptovalutában végzik.”

A vállalat célja, hogy ezt a rendszert elérhetővé tegye az olyan fintech és neobank cégek számára, amelyek kriptovalutákkal foglalkoznak.
A Visa jelentései szerint naponta több milliárd dollárnyi ilyen tranzakció elszámolásában és rendezésében vesznek részt.
A Crypto.com március elején jelentette be partnerségét a Visával, amelyben a tőzsde csatlakozik a Visa hálózatához, és így bővíti saját hitelkártyájának elérését.

Akkor a cég azt mondta, egy fiat hitelezési programot tervez indítani, amely lehetővé teszi a kártyabirtokosok számára, hogy a kriptovagyonukat fedezetként használják fiat alapú hitelek esetén.
Ezeket az összegeket, a felhasználók elkölthetik olyan kereskedői platformokon, amelyek támogatják a Visa fizetéseket.

Olvastad már? „Az motivál bennünket, hogy valami jót alkossunk” – interjú Kazár Viktóriával, az Inlock társalapítójával

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!