A Visa fiat-kriptó átjárást tervez tranzakcióinál

-

A Visa-partnerek USDC-re tudnák váltani a fiat valutában végzett tranzakciókat.

A Visa fizetési óriás olyan programmal kísérletezik, amely lehetővé teszi partnerei számára, hogy az Ethereum-blokkláncon hajtsák végre a fiat tranzakciókat.

A Visa hétfőn bejelentette, hogy Crypto.com platformmal együttműködve létrehoznak egy kriptoelszámolási rendszert fiat tranzakciókra.
Így a Visa-partnerek állítólag USD Coint tudnak váltani a Visa fizetési hálózatán keresztül a fiat pénznemben végzett tranzakciók után.
A Visa szerint, a szokásos elszámolási rendszerben a partnereknek banki átutalás révén kell elküldeni a fiat valutát, amely „plusz költségekkel és komplexitással jár a vállalkozások számára épített digitális valuta esetében.”
A fejlesztés lehetővé tenné a Crypto.com számára, hogy USDC-t a küldjön Visa Ethereum-címére, hogy ezáltal rendezze a Crypto.com Visa kártya programja szerinti tranzakciókat, összekötve a Visa kincstárát az Anchorage digitális eszköz platformmal.

„A kripto-natív fintechek olyan partnereket szeretnének, akik értik az üzletüket és a digitális valuták összetettségét” – mondta Visa termékigazgatója, Jack Forestell. „A mai bejelentés fontos mérföldkövet jelent az olyan fintechek számára, akik üzleti tevékenységüket stablecoinban vagy kriptovalutában végzik.”

A vállalat célja, hogy ezt a rendszert elérhetővé tegye az olyan fintech és neobank cégek számára, amelyek kriptovalutákkal foglalkoznak.
A Visa jelentései szerint naponta több milliárd dollárnyi ilyen tranzakció elszámolásában és rendezésében vesznek részt.
A Crypto.com március elején jelentette be partnerségét a Visával, amelyben a tőzsde csatlakozik a Visa hálózatához, és így bővíti saját hitelkártyájának elérését.

Akkor a cég azt mondta, egy fiat hitelezési programot tervez indítani, amely lehetővé teszi a kártyabirtokosok számára, hogy a kriptovagyonukat fedezetként használják fiat alapú hitelek esetén.
Ezeket az összegeket, a felhasználók elkölthetik olyan kereskedői platformokon, amelyek támogatják a Visa fizetéseket.

Olvastad már? „Az motivál bennünket, hogy valami jót alkossunk” – interjú Kazár Viktóriával, az Inlock társalapítójával

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!